Λαγκάρντ και Λεπέν οι πιο... αγαπητές στη Γαλλία

Λαγκάρντ και Λεπέν οι πιο... αγαπητές στη Γαλλία

Τι κοινό έχουν η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" ;

Λαγκάρντ και Λεπέν οι πιο... αγαπητές στη Γαλλία
Τι κοινό έχουν η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" , Μαριν Λεπέν ;
       
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης εφημερίδας, "Journal du Dimanche", οι δύο κυρίες ειναι οι πιο αγαπητές γυναίκες πολιτικοί στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ.
       
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα, η γενική διεθύντρια του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομίας επί Νικολά ΣΑρκοζί επελέγη από το 34% των Γάλλων πολιτών καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο λαοφιλείς γυναίκες πολιτικούς στη Γαλλία.
       
Κλείσιμο
Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, στην δεύτερη θέση ακολουθεί η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, με ποσοστό 31%.
       
Η δημοσκόπηση αναφέρει επίσης ότι η πρώην "βαρόνη των Σοσιαλιστών", Μαρτίν Ομπρί, είναι η μόνη Σοσιαλίστρια πολιτικός που καταλαμβάνει μία θέση στην πρώτη πεντάδα.  
      
Σχολιάζοντας τα πορίσματα της δημοσκόπησης, τα γαλλικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως η Κριστίν Λαγκάνρτ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα της κυρίως λόγω της θέσης της στο ΔΝΤ όπως και ο Ντομινίκ Στρος Καν όταν βρισκόταν στο "τιμόνι" του οργανισμού ενώ η κατρακύλα των Σοσιαλιστριών πολιτικών οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης των Γάλλων απέναντι στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης