Ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του σήμερα στη λίμνη Κόμο, μετά από βουτιά από προβλήτα στο Mandello al Lario.
Όταν ο έφηβος δεν εμφανίστηκε στην επιφάνεια, οι φίλοι του κάλεσαν άμεσα βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν η ακτοφυλακή και ελικόπτερο της πυροσβεστικής, με δύτες που ανέσυραν τη σορό του από τον βυθό.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο 15χρονος υπέστη κάποιο ιατρικό πρόβλημα ενώ ήταν στο νερό και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.
Ο έφηβος φέρεται να βούτηξε σε περιοχή με απαγόρευση πρόσβασης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Mandello al Lario, Riccardo Fasoli, μέσω του προφίλ του στο Facebook. Ο Fasoli τόνισε την ανάγκη για εντατικότερη ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους και σημείωσε ότι, παρά τα μέτρα ασφαλείας, το παράδειγμα που δίνουν τα κοινωνικά δίκτυα και η τηλεόραση οδηγεί νέους να παραβιάζουν τους κανόνες σε επικίνδυνες περιοχές.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας