Η Ουκρανία σχεδιάζει να προμηθεύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με πάνω από 30.000 επιθετικάμη επανδρωμένα αεροσκάφημεγάλου βεληνεκούς το 2025, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
«Αυτά τα νέας γενιάς μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να επιχειρούν αυτόνομα σε μεγάλες αποστάσεις και να πλήττουν εχθρικούς στόχους με μεγάλη ακρίβεια», αναφέρει το υπουργείο με ανάρτηση του στο «X», προσθέτοντας ότι διεθνείς εταίροι έχουν χρηματοδοτήσει εν μέρει την παραγωγή.
Δοκιμή νέων πυραύλων εγχώριας κατασκευής
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμή νέων πυραύλων εγχώριας παραγωγής.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σίμπιχα ζήτησε στις Βρυξέλλες οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να δώσουν στη χώρα του 20 νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να αντικρούσει τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων.
Η Ουκρανία χρειάζεται, είπε, «επείγουσες παραδόσεις επιπρόσθετων συστημάτων Hawks, Nasams, ή Iris-T». «Θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε το μπλακάουτ» δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ, καθώς τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν εδώ και εβδομάδες στην καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.
Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πόλεων. Για πολλούς αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις στο κέντρο ή για τις καθημερινές διαδρομές προς τη δουλειά.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας συνδέει καθημερινά με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα – Πού θα βρούμε γαλακτοκομικά φτιαγμένα με ντόπιο, φρέσκο γάλα και πολλή φροντίδα.