Δώδεκα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη κατά τη διάρκεια γυμνασίων των ενόπλων δυνάμεων στο νότιο Βιετνάμ, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.
Οι αρχές εκτιμούν ότι κεραυνός που έπεσε κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας πιθανόν ενεργοποίησε ηλεκτρικό πυροκροτητή καθώς ομάδα μετέφερε εκρηκτικά, ανέφερε εφημερίδα των ενόπλων δυνάμεων.
Η έκρηξη έγινε προχθές, Δευτέρα, το βράδυ σε πεδίο βολής στην επαρχία Ντονγκ Νάι, βιομηχανικό κέντρο στο νότιο τμήμα του Βιετνάμ.
Το δυστύχημα καταγράφτηκε την επομένη ομιλίας του υπουργού Άμυνας Φαν Βαν Γκιανγκ με την οποία κήρυξε την έναρξη των γυμνασίων, σημείωσε η κρατική εφημερίδα Nhân Dân.
Το υπουργείο Άμυνας έδωσε διαταγή να διενεργηθεί κατεπείγουσα έρευνα για το δυστύχημα, μετέδωσε το βιετναμικό πρακτορείο ειδήσεων VNA.
Τα θανατηφόρα δυστυχήματα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων σπανίζουν στην ασιατική χώρα με κομμουνιστική κυβέρνηση.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.