Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται πως αιχμαλώτισε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται πως αιχμαλώτισε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα

Διαψεύδουν οι IDF το περιστατικό

idf_tank
Εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς ανακοίνωσε αργά το Σάββατο πως Παλαιστίνιοι μαχητές αιχμαλώτισαν Ισραηλινούς στρατιώτες έπειτα από μάχη στην Τζαμπάλια της Λωρίδα της Γάζας.

Χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ή να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό αιχμαλώτων, ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Al Jazeera: «Οι μαχητές μας παρέσυραν δύναμη των Σιωνιστών σε ενέδρα μέσα σε σήραγγα. Όταν αποσύρθηκαν, όλα τα μέλη της (ισραηλινής στρατιωτικής) δύναμης ήταν είτε νεκρά είτε τραυματισμένα και αιχμαλωτισμένα».

Κυκλοφόρησαν μάλιστα στο Διαδίκτυο και βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από τους στρατιώτες να τον σέρνουν μαχητές της Χαμάς.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που διευκρίνισαν πως «δεν υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο απήχθη στρατιώτης».

Κλείσιμο
Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι νέος γύρος διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ με τον διευθυντή της αμερικανικής CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Αξιωματούχος της Χαμάς διέψευσε ισραηλινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στο Κάιρο την Τρίτη, διευκρινίζοντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως «δεν έχει οριστεί ημερομηνία».


Ειδήσεις σήμερα:

Το βαθύ λαρύγγι και ο χρυσός Πάνας που πρόδωσε το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο

Πολιτική εξαπάτηση λέει η κυβέρνηση για το βίντεο Κασσελάκη για τη φέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης