Ακόμη ένα σύστημα Patriot παρέλαβε η Ουκρανία, το δεύτερο κατά σειρά, από τη Γερμανία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων.
Παραδόθηκαν επίσης πύραυλοι για τα συστήματα Patriot, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο της γερμανικής κυβέρνησης για τα οπλικά συστήματα που έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν ακόμη εννέα ερπυστριοφόρα οχήματα Bandvagn, 7.390 οβίδες πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τρία τηλεχειριζόμενα οχήματα άρσης ναρκοπεδίων και οκτώ βυτιοφόρα.
Η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, καθώς τα αμερικανικής κατασκευής Patriot, τα γερμανικής κατασκευής IRIS-T και τα αυτοκινούμενα Gepard έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά.
Το Κίεβο ζητεί εξάλλου πιεστικά από το Βερολίνο πυραύλους κρουζ Taurus, οι οποίοι θα μπορούσαν να πλήξουν ρωσικές θέσεις σε μεγάλη απόσταση πίσω από την πρώτη γραμμή των μετώπων.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη