Πόλεμος στο Ισραήλ: Να φύγουν τουλάχιστον δύο μήνες από το Ισραήλ ζητούν από τς οικογένειές τους οι Βρετανοί διπλωμάτες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Να φύγουν τουλάχιστον δύο μήνες από το Ισραήλ ζητούν από τς οικογένειές τους οι Βρετανοί διπλωμάτες

Φόβοι για κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

israel_vomves_maketa
Να φύγουν για τουλάχιστον δύο μήνες από το Ισραήλ, ζητούν από τα μέλη των οικογένειών τους οι Βρετανοί διπλωμάτες που βρίσκονται στη χώρα, ανησυχώντας πως οι συγκρούσεις θα κλιμακωθούν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News στη Μέση Ανατολή, μέλη της διπλωματικής κοινότητας της Βρετανίας στο Ισραήλ, μετέφεραν την πληροφορία πως έχει ζητηθεί από τα μέλη των οικογενειών τους να φύγουν από τη χώρα και να το κάνουν τώρα που «τα αεροδρόμια και τα συνοριακά περάσματα παραμένουν ανοιχτά».

Μάλιστα, προσθέτει πως η οδηγία είναι να μείνουν εκτός Ισραήλ για «τουλάχιστον δύο μήνες».

Επιπλέον, ο ανταποκριτής του Sky News ο οποίος βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, λέει ότι η συγκεκριμένη πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τον ανταποκριτή του Sky News επιβεβαίωσε και η βρετανική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή στις οικογένειες των διπλωματών της στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα στο πλαίσιο "προληπτικών μέτρων" που λαμβάνει μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που οδήγησε το Ισραήλ να κηρύξει πόλεμο και να δώσει εντολή για πολιορκία της Γάζας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι οι διπλωμάτες του θα παραμείνουν σε ενεργό υπηρεσία στη χώρα.

"Αποσύρουμε προσωρινά εξαρτώμενα μέλη του προσωπικού στην πρεσβεία μας στο Τελ Αβίβ και το προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως προληπτικό μέτρο", επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

"Η πρεσβεία και το προξενείο μας παραμένουν πλήρως στελεχωμένα και συνεχίζουν να παρέχουν προξενικές υπηρεσίες σε αυτούς που ζητούν βοήθεια", προσθέτει.

Η βρετανική κυβέρνηση συνέστησε την αποφυγή οποιασδήποτε μη απαραίτητης μετακίνησης στο Ισραήλ και το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι έλαβε την απόφασή του για τα εξαρτώμενα μέλη των διπλωματών ευθυγραμμιζόμενο με αυτήν την οδηγία.

Βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, easyJet και Virgin Atlantic ανέστειλαν τις πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Το Ισραήλ δεσμεύτηκε να εξολοθρεύσει τη Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ το Σάββατο.

Γαλλία: "Πολλές ειδικές πτήσεις" διοργανώνονται αύριο και μεθαύριο

Κλείσιμο
Πολλές ειδικές πτήσεις θα οργανωθούν αύριο, Παρασκευή, και μεθαύριο, Σάββατο, μεταξύ του Ισραήλ και της Γαλλίας για να επιτραπεί στους πολίτες που δεν έχουν βρει ακόμη εμπορική πτήση να επιστρέψουν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι (ιδιαιτέρως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι έγκυες γυναίκες), σε αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση αναπηρίας ή σε ιδιαιτέρως επείγουσα κατάσταση υγείας", διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βεβαιώνει ότι συνεργάζεται "με την Air France για την επανάληψη των εμπορικών της πτήσεων το ταχύτερο δυνατό".

Μια πρώτη ειδική πτήση της Air France για επαναπατρισμό Γάλλων θα αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ σήμερα στις 16:40 (17:40 ώρα Ελλάδος) με (αναμενόμενη) άφιξη στις 20:35 (21:35 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.

Δεκάδες ξένοι σκοτώθηκαν, συνελήφθησαν όμηροι ή αγνοείται η τύχη τους από την επίθεση το Σάββατο της Χαμάς στο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 11 Γάλλοι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ αγνοείται η τύχη 18, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλά παιδιά "τα οποία μάλλον απήχθησαν" από τη Χαμάς, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε κατηγορηματικά εξ ονόματος της Γαλλίας τις "τρομοκρατικές επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς" και εξέφρασε την "πλήρη υποστήριξή" του στο Ισραήλ, όπως και την δέσμευσή της στο "δικαίωμά του στην αυτοάμυνα".

Ο Γάλλος πρόεδρος, συνοδευόμενος από την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν, επρόκειτο να έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους ηγέτες των 11 πολιτικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, όπως και με τους προέδρους της Γερουσίας, της Εθνοσυνέλευσης και του Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Συμβουλίου, για να συζητήσουν για την κατάσταση "μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στο Ισραήλ". Στη συνέχεια θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος).


Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμο το Ισραήλ για πόλεμο σε Βορρά και Νότο - Φόβοι για «Ανατολικό Μέτωπο» με τζιχαντιστές στη Συρία ή το Ιράν


Κίσινγκερ: Επίθεση στο διεθνές σύστημα από Ρωσία και Χαμάς - Δεν αποκλείει κλιμάκωση


«Ήπια κόντρα» στο ντιμπέιτ Μπακογιάννη-Δούκα για Μεγάλο Περίπατο, κάμερες στους δρόμους και κυκλοφοριακό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης