Οι σουηδικές αρχές απέτρεψαν σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη σκανδιναβική χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, καθώς η υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη πως αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.
«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», δήλωσε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.
Ο Κρίστερσον ανέφερε ότι άτομα συνελήφθησαν στη Σουηδία και στο εξωτερικό μετά τον εντοπισμό και την αποτροπή σχεδιαζόμενων επιθέσεων.
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί Σουηδοί αισθάνονται ανήσυχοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας ως συνήθως, πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τον τρόπο ζωής μας», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις επιθέσεις.
Τόσο η SAPO, όσο και ο πρωθυπουργός ζήτησαν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την παραπληροφόρηση. Η κατάσταση ασφαλείας στη συνήθως ήρεμη σκανδιναβική χώρα έχει επιδεινωθεί από τα περιστατικά βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του Ισλάμ στη σουηδική επικράτεια.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.