Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν αυτή την ώρα για το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν αυτή την ώρα για το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό μετά την κατάληψη του Ροστόφ από τη Wagner - Έκκληση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στους μαχητές του Πριγκόζιν

putin
Οι δραματικές εξελίξεις στη Ρωσία, με τον στρατό του Πριγκόζιν να έχει ήδη καταλάβει το Ροστόφ, απειλώντας με πραξικόπημα, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση Πούτιν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος πρόεδρος ώρα 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό.

Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, με δήλωσή του στο Ria Novosti. «Ναι, στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μήνυμα από τον πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπουργείο Άμυνας στους μαχητές Wagner: Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε, γυρίστε στις βάσεις σας

Έκκληση στους μαχητές της Wagner να μην ενισχύσουν τον «επαναστάτη Πριγκόζιν» απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το πρωί του Σαββάτου, με μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

«Σας έχουν εξαπατήσει σε μια εγκληματική περιπέτεια, μην τους βοηθάτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Παράλληλα, τους καλεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους, επισημαίνοντας πως «εγγυάται την ασφάλεια όλων».



«Σας εξαπάτησαν στην εγκληματική περιπέτεια του Πριγκόζιν και στη συμμετοχή σας σε ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας από διάφορες μονάδες έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους, ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα ασφαλούς επιστροφής στους τόπους μόνιμης τοποθέτησής τους. Τέτοια βοήθεια από την πλευρά μας έχει ήδη παρασχεθεί σε όλους τους μαχητές και τους διοικητές που τη ζήτησαν. Παρακαλούμε να επιδείξετε διακριτικότητα και να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό. Εγγυόμαστε την ασφάλεια όλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.




Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc: Από 39,8% έως 44,2% η Νέα Δημοκρατία, από 17,5% έως 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπόρις Τζόνσον: Δηλώνει… υπερήφανος για την τραγωδία του Titan - «Πολύ βρετανικός θάνατος»

Δολοφονία στην Κω: Τα μοιραία 45 λεπτά για την Αναστάζια - Έψαχνε πώς να διαγράψει το στίγμα GPS από το κινητό του ο Μπαγκλαντεσιανός

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης