Ο Καναδάς κέρδισε ένα εκατομμύριο πολίτες σε ένα χρόνο

Ο Καναδάς κέρδισε ένα εκατομμύριο πολίτες σε ένα χρόνο

Η αύξηση αποδίδεται από τη στατιστική υπηρεσία στην προσέλκυση μεταναστών για την ανανέωση του εργατικού δυναμικού - Στόχος της κυβέρνησης Τριντό 500.000 αφίξεις τον χρόνο ως το 2025

trudeau_elections
Κατά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους μεγάλωσε το 2022 ο πληθυσμός του Καναδά, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η χώρα έχει πλέον -κατ’εκτίμηση- 39.566.248 κατοίκους από 38.516.138 το 2021, μια αύξηση 2,7% που και αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1957.

Η αύξηση αποδίδεται από τη στατιστική υπηρεσία στην προσέλκυση μεταναστών για να αντιμετωπιστούν και οι ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για να αναστραφεί η τάση γήρανσης του πληθυσμού. Το 96% του νέου αυτού πληθυσμού ήταν μετανάστες από τρίτες χώρες

Η εισροή πληθυσμού έχει και κάποιες επιπτώσεις, επισημαίνει η στατιστική αρχή, που σχετίζονται με τη στέγαση, τις υποδομές και την παροχή υπηρεσιών.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έχει προσπαθήσει να προσελκύσει περισσότερους μετανάστες στη χώρα, με στόχο να φτάσει ο αριθμός τους 500.000 τον χρόνο ως το 2025. Πολλοί είναι από ζώνες πολεμικών συγκρούσεων (όπως την Ουκρανία) ή ανθρωπιστικών κρίσεων (όπως την Τουρκία και τη Συρία μετά τον σεισμό).



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την εξαφάνιση 26χρονη μητέρας και του παιδιού της στην Χαλκιδική

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Ξέρω βαθιά μέσα μου ότι η Όλγα διαβάζοντάς το, θα μειδίασε και θα ένιωσε την τρυφερότητα»

«Χάιδευε ύποπτα τα κορίτσια» - Καταγγελίες για δεσμό του βιαστή προπονητή με 17χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης