Βίντεο: Μαθητές λυκείου στο Σικάγο επιτίθενται σε αγόρι με σύνδρομο Down
Στους ταραξίες μαθητές θα επιβληθούν κυρώσεις επιβεβαίωσε ο διευθυντής του σχολείου
Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει μια ομάδα νταήδων να επιτίθεται σε ένα αγόρι με σύνδρομο Down μέσα σε μια τουαλέτα λυκείου στα προάστια του Σικάγο.
Το υλικό που τραβήχτηκε την Πέμπτη στο York Community High School στο Elmhurst δείχνει τους άκαρδους μαθητές να σπρώχνουν το αγόρι στο πάτωμα, ενώ άλλα παιδιά τους επευφημούν.
«Πιάστε τον!» φωνάζουν οι ταραξίες μαθητές, ενώ το θύμα προσπαθεί να ξεφύγει καταφεύγοντας σε μια τουαλέτα.
Το υλικό κυκλοφόρησε μεταξύ άλλων μαθητών, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικοί σύμφωνα με τη Chicago Tribune.
«Αμέσως μόλις λάβαμε αυτή την αναφορά, η σχολική μας ομάδα άρχισε να ερευνά», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.
«Ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς και πήραμε συνεντεύξεις από τους μαθητές. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από το σχολείο, θα επιβληθούν οι κατάλληλες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους μαθητές».
«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι και λυπημένοι από τις πράξεις αυτής της μικρής ομάδας μαθητών. Ο εκφοβισμός και η παρενόχληση μειώνουν την ικανότητα ενός μαθητή να μαθαίνει και την ικανότητα ενός σχολείου να εκπαιδεύει», ανέφερε, η επιθεωρήτρια.
«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές και οποιοσδήποτε μαθητής επιλέξει να εμπλακεί σε αυτές τις συμπεριφορές θα αντιμετωπίσει τις κατάλληλες συνέπειες», πρόσθεσε ο επικεφαλής του σχολείου.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών