Qatar Gate: Η Μαρί Αρενά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου εν μέσω ανάκρισης

Qatar Gate: Η Μαρί Αρενά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου εν μέσω ανάκρισης

Σφαργίστηκε γραφείο βοηθού της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο

arena3
Σε δημόσια δήλωση προχώρησε η ευρωβουλευτής από το Βέλγιο, Μαρί Αρενά, εν μέσω ερευνών και αφότου έγινε γνωστό ότι ανακρίνεται για το Qatar Gate. H πολιτικός ξεκαθάρισε, μέσω tweet, ότι δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Ευρωβουλής.

«Μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά που συνδέονται με το Κατάρ και ενώ συνεχίζεται η έρευνα για έναν από τους βοηθούς μου, αποφάσισα ότι δεν θα προεδρεύω προσωρινά στις συνεδριάσεις της υποεπιτροπής DROI», έγραψε ειδικότερα η ευρωβουλευτής στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα γραφεία που σφραγίστηκαν ήταν εκείνο της Ντοναντέλα Ροστάνο, η οποία είχε, επίσης, διατελέσει βοηθός του Αντόνιο Παντζέρι, έχει ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και είναι βοηθός της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο, Μαρία Αρένα.

Τα γραφεία που έχουν σφραγιστεί 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Repubblica, ένα από τα γραφεία που σφραγίστηκε είναι αυτό της Φεντερίκα Γκαρμπανιάτι, η οποία είναι βοηθός της ευρωβουλευτή, Αλεσάντρα Μορέτι, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Παντζέρι. Η Μορέτι, πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός ότι έκανε ένα ταξίδι στη Ντοχά για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, πάντα ψήφιζε για το Κατάρ σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
Το δεύτερο γραφείο ανήκει στον Τζιουζέπε Μερόνι, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν ως βοηθός του Παντζέρι, και είναι βοηθός της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτή Λάρα Κόμι από το Forza Italia.

To τρίτο γραφείο φιλοξενούσε την Ντοναντέλα Ροστάνο, η οποία είχε, επίσης, διατελέσει βοηθός του Παντζέρι, έχει ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και είναι βοηθός της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο, Μαρία Αρένα. Η Ροστάνο είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Fight Impunity», η οποία ιδρύθηκε από τον Παντζέρι και είναι στο επίκεντρο των ερευνών της βελγικής εισαγγελίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Ο 15χρονος από τη δομή του Βόλου κατέθεσε για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις κατηγορίες - Τα μάθαμε από τα ΜΜΕ

Εύα Καϊλή: Στο γκαράζ του σπιτιού στις Βρυξέλλες έπιασαν τον σύζυγό της - Πώς έγινε η επιχείρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης