Για την υπόθεση του Κατάρ ανακρίνονται και οι Βέλγοι ευρωβουλευτές Μαρί Αρενά και Μαρκ Ταραμπέλα

Για την υπόθεση του Κατάρ ανακρίνονται και οι Βέλγοι ευρωβουλευτές Μαρί Αρενά και Μαρκ Ταραμπέλα

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία

arena-tarabella-m
Για την υπόθεση του Κατάρ ανακρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι Βέλγοι ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρενά μετά την Εύα Καϊλή.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από τις Βρυξέλλες, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ωστόσο, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή, που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο με τους Ρομά να κρατούν καραμπίνες

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε την Καϊλή - Έρευνα των βελγικών αρχών για την υπόθεση του Κατάρ

Naval Group: Τι προβλέπει η προσφορά για τις κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης