Μπάιντεν: Δεν διαπίστωσα πρόθεση της Κίνας να εισβάλει στην Ταϊβάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται την Κίνα, αλά «με υπευθυνότητα και χωρίς να ψάχνουμε συγκρούσεις»
«Ειλικρινή» χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν τον διάλογο που είχε με τον Σι Τζινπίνγκ στο Μπαλί, στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησής τους.
«Είχαμε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για τις προθέσεις και τις προτεραιότητές μας. Ήταν ξεκάθαρο - αυτός ήταν ξεκάθαρος και εγώ ήμουν ξεκάθαρος ότι θα υπερασπιστούμε τα αμερικανικά συμφέροντα και αξίες, θα προωθήσουμε τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, θα σταθούμε στο ύψος της διεθνούς τάξης και θα εργαστούμε στο ίδιο μήκος κύματος με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν και συνέχισε: «Θα ανταγωνιζόμαστε δυναμικά, αλλά δεν ψάχνω για σύγκρουση. Θα διαχειριστώ τον ανταγωνισμό του με υπευθυνότητα».
Ο Μπάιντεν είπε ότι είπε στον Σι ότι η πολιτική της «Μιας Κίνας» που αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ «δεν έχει αλλάξει» και ότι η Ουάσινγκτον «αντιτίθενται στη μονομερή αλλαγή του status quo από οποιαδήποτε πλευρά».
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως δεν διαπίστωσε καμία «επικείμενη απόπειρα» της Κίνας να εισβάλει στην Ταϊβάν. «Ξεκαθάρισα ότι θέλουμε να δούμε τα ζητήματα των διασταυρούμενων δρόμων να επιλύονται ειρηνικά, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να φτάσουμε σε αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν για οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση σχετικά με την Ταϊβάν.«Είμαι πεπεισμένος ότι κατάλαβε ακριβώς τι έλεγα», πρόσθεσε ο Αμερικανός.
Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα «θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεργαστούν όπου μπορούν για την επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων που απαιτούν από κάθε έθνος να κάνει το καθήκον του».
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV