Φορτίο «μαμούθ» 4,3 τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε στο λιμάνι της Τεργέστης
Η κοκαϊνη θα απέφερε τουλάχιστον 240 εκατ. ευρώ στις εγκληματικές οργανώσεις που θα τη διακινούσαν στην Ευρώπη - Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών που έγιναν ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο
Η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε σήμερα στο Λιμάνι της Τεργέστης 4,3 τόνους κοκαΐνης. Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην Ευρώπη. Η κοκαΐνη θα μπορούσε να αποφέρει, στις διάφορες εγκληματικές οργανώσεις που ήταν έτοιμες να την πουλήσουν σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον 240 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση 2 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, ενός φορτηγού και ενός SUV. Βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, παράλληλα, επιχείρηση για την σύλληψη συνολικά 38 ατόμων στην Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και την Κολομβία, με την κατηγορία της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών.
Η ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Κολομβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, παρακολούθησε 19 παραδόσεις ναρκωτικών κατά το τελευταίο έτος για να μπορέσει να συλλέξει τα πολύτιμα στοιχεία που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της σημερινής επιχείρησης.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.