Βρετανία: Έρευνα της αστυνομίας και εναντίον του αρχηγού των Εργατικών για παραβίαση των lockdown

Βρετανία: Έρευνα της αστυνομίας και εναντίον του αρχηγού των Εργατικών για παραβίαση των lockdown

Ο Κιρ Στάρμερ ελέγχεται για την παρουσία του σε συνάθροιση την περίοδο που ήταν απαγορευμένες για τους πολίτες - Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ έχουν ήδη πληρώσει πρόστιμα

starmer
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι, υπό το φως «σημαντικών νέων πληροφοριών» που έλαβε, ξεκινά έρευνα εναντίον του Κιρ Στάρμερ για πιθανή παραβίαση των κανόνων για την Covid-19 σε συνάθροιση το 2021 στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Ο Στάρμερ, ο οποίος προηγουμένως είχε διατελέσει ανώτατος εισαγγελέας της χώρας, πρωτοστάτησε στις εκκλήσεις για παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αφότου και οι δύο τιμωρήθηκαν με πρόστιμα για πάρτι γενεθλίων που έγινε για τον Τζόνσον από το προσωπικό στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούνιο του 2020.

Εσωτερική έκθεση διαπίστωσε ότι το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε μια σειρά από πάρτι κατά τη διάρκεια των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της Covid, εξοργίζοντας τους πολίτες (που δεν μπορούσαν να δουν τα οικεία τους πρόσωπα) και πλήττοντας την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στον Βρετανό πρωθυπουργό ενδέχεται να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα για άλλες συναθροίσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Στάρμερ ελεγχόταν επίσης και για ένα άλλο περιστατικό, από τον Απρίλιο του 2021 όταν δημοσιεύτηκαν εικόνες που τον εμφάνιζαν να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ντάραμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε αποφανθεί ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά σήμερα ανέφερε ότι «μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες» ξεκίνησε έρευνα.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι «είναι προφανώς πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις». «Παραμένουμε ξεκάθαροι ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας», είπε ο εκπρόσωπος.


Ειδήσεις σήμερα

Η Διεθνής Αμνηστία λέει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου κοντά στο Κίεβο

Νέες φωτογραφίες που δείχνουν τον Τζόνι Ντεπ «λιπόθυμο από αλκοόλ και ναρκωτικά» παρουσίασε η Άμπερ Χερντ

«Με στρατόπεδα συγκέντρωσης και στείρωση κινδυνεύουν οι αντίπαλοι της εισβολής στην Ουκρανία» λέει Ρώσος σκηνοθέτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης