Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμερικανός αξιωματούχος: Μέσα στο επόμενο 24ωρο ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμερικανός αξιωματούχος: Μέσα στο επόμενο 24ωρο ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις

ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζονται για νέα τιμωρητικά μέτρα κατά του Κρεμλίνου - Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» με τους Ρώσους αξιωματούχους που στοχοποιούνται

joe-biden-debate
Μετά την παγκόσμια καταδίκη για τις ρωσικές θηριωδίες στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν την Τετάρτη νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σε συντονισμό με τα μέλη της G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή που μίλησε στο CNN, το «σαρωτικό» πακέτο θα επιβαρύνει σημαντικά τη Ρωσία και θα την οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική, χρηματοπιστωτική και τεχνολογική απομόνωση.

Με το νέο πακέτο κυρώσεων θα μπλοκάρουν, ειδικότερα, όλες οι νέες επενδύσεις στη Ρωσία, θα ενταθούν οι κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατικές επιχειρήσεις και θα επιβληθούν μέτρα σε Ρώσους αξιωματούχους και τα μέλη των οικογενειών τους.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και οι πληροφορίες από την Μπούτσα φαίνεται να να ενισχύουν τη θέση ότι τελέστηκαν εγκλήματα πολέμου. Θα εργαζόμαστε ενταντικά με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για περαιτέρω κυρώσεις» συμπλήρωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ετοιμάζεται η ΕΕ

Κλείσιμο
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης επανέλαβαν την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν την ενοποιηση της Ευρωζωνης με τη διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup τον ερχόμενο Μάιο, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα επιβραδυνθούν φέτος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, η ύφεση και οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης πλήττουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες εξελίξεις.


Ειδήσεις σήμερα

«Η συμβίωση με τον ιό δεν θα είναι εύκολη», λέει ο Πρασσάς - Τι θα γίνει με την 4η δόση

Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - Γιατί είναι «κόκκινο πανί» στις φυλακές, θα προαυλίζεται μόνη

Η «μουντή» καλημέρα στο συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης