Πόλεμος στην Ουκρανία: Τον «χασάπη» της Μπούτσα αναγνώρισαν οι Ουκρανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τον «χασάπη» της Μπούτσα αναγνώρισαν οι Ουκρανοί

Ποιος είναι ο αντισυνταγματάρχης που αναγνώρισαν οι υπηρεσίες πληροφοριών  του Κιέβου σαν τον κύριο υπεύθυνο για τη σφαγή αμάχων που συντελέστηκε στην Μπούτσα - Σκληρές εικόνες και βίντεο - «Εκδίκηση των Ρώσων για την αντίσταση» βλέπουν οι Ουκρανοί για τις σφαγές - Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας και η διάψευση

xasapis-mpoutsa3
Τα στοιχεία του «χασάπη» της Μπούτσα, του Ρώσου διοικητή που που φέρεται να ηγήθηκε της σφαγής που συντελέστηκε στην πόλη λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοι, την ώρα που αυξάνονται διαρκώς τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν πως οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι - ο οποίος δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν επισκέφτηκε χθες τη μαρτυρική πόλη - θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο και θα πιέσει για να «αποδοθεί δικαιοσύνη». Μεταξύ άλλων, θα περιγράψει τις φρικτές εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς και αυτές που αντιμετώπισαν οι συμπατριώτες του μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυάμεων, με γυναίκες να έχουν βιαστεί και παιδιά να έχουν δολοφονηθεί.

Russia Accused Of Atrocities In Kyiv Suburb Of Bucha




Κλείσιμο


Πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου έχουν ονομάσει τον Αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ- ο οποίος ηγείται της 64ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που είχε καταλάβει την περιοχή - ως τον υπεύθυνο για τη ρωσική δραστηριότητα στη Μπούτσα.



bucha11


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Μπούτσα βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - δυνάμεις από την πέμπτη ξεχωριστή ταξιαρχία αρμάτων του 36ου στρατού της ρωσικής ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας, το 331ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 137ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 104ο και το 237ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 76ης μεραρχίας αεροπορικών επιθέσεων, ταξιαρχίες φρουράς ειδικού σκοπού και η 155η ξεχωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού.



Μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί κανένας διοικητής από αυτές τις δυνάμεις πλην του Ομουρμπέκοβ.

«Εκδίκηση των Ρώσων για την αντίσταση» βλέπουν οι Ουκρανοί για τις σφαγές στην Μπούτσα

Οι μαζικοί φόνοι στην Μπούτσα ήταν «η εκδίκηση των Ρώσων για την ουκρανική αντίσταση», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ανατόλι Φεντόρουκ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.



«Οι δημότες μου πυροβολήθηκαν για διασκέδαση ή από θυμό», δήλωσε ο Φεντόρουκ στη Corriere della Sera. «Οι Ρώσοι πυροβολούσαν ό,τι κινούνταν: περαστικούς, ανθρώπους σε ποδήλατα, αυτοκίνητα με το σήμα 'παιδιά'».

«Η Μπούτσα είναι η εκδίκηση των Ρώσων για την ουκρανική αντίσταση», δήλωσε προσθέτοντας ότι τμήματα της πόλης «είχαν μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης» χωρίς τρόφιμα ούτε νερό και «οποιοσδήποτε τολμούσε να βγει εκεί έξω για να ψάξει για τροφή πυροβολούνταν».



Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας και η διάψευση

Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies φαίνεται πως διαψεύδουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα πτώματα ανθρώπων με πολιτική ενδυμασία, που βρέθηκαν στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, βρίσκονταν εκεί πριν από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

bucha2


Ένας από τους στενότερους συμμάχους του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα πως οι κατηγορίες ότι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα αποτελούν ψεύδη της ουκρανικής και της δυτικής προπαγάνδας με στόχο τη δυσφήμηση της Ρωσίας.

«Είναι ψέματα που ωρίμασαν στην κυνική φαντασία της ουκρανικής προπαγάνδας», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 ως το 2012 και είναι τώρα αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Επινοήθηκαν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ.

Ειδήσεις σήμερα

Απεργιακό μπλακ-άουτ αύριο: Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη

«Ματωμένα χρήματα» κάθε πληρωμή που κάνει η Ευρώπη προς τη Ρωσία, λέει ο δήμαρχος του Κιέβου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης