ΗΠΑ: Το «ιπτάμενο Πεντάγωνο» εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τη Μάγχη

ΗΠΑ: Το «ιπτάμενο Πεντάγωνο» εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τη Μάγχη

Πρόκειται για το «Αεροπλάνο της Αποκάλυψης» τύπου Boeing 747 E4-B - Mπορεί να παραμείνει για αρκετές μέρες στον αέρα - Aντέχει τους κραδασμούς έπειτα από μία πυρηνική έκρηξη - Ποια είναι η αποστολή του 

002_8078-10
Ένα Boeing 747 E4-B που σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως «το αμερικανικό Πεντάγωνο» σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία. Προκειται για αεροσκάφος το οποίο μπορεί να παραμείνει για αρκετές μέρες στον αέρα και αντέχει τους κραδασμούς έπειτα από μία πυρηνική έκρηξη. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror η Ουάσινγκτον έχει διατηρήσει έναν στόλο από τα αεροσκάφη αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών από τον «Ψυχρό Πόλεμο», με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως κινητές βάσεις σε περίπτωση που ένας πόλεμος εξελισσόταν σε πυρηνικό. Μάλιστα τουλάχιστον ένα έξ αυτών είναι έτοιμο για απογείωση 24 ώρες το 24ωρο. 

US ‘Doomsday plane’ designed to survive WW3 nuclear blasts lands in UK amid Ukraine war

Το «Ιπτάμενο Πεντάγωνο» που μπορεί να φιλοξενήσει ανώτερο στρατιωτικό προσωπικό καθώς και τον υπουργό Άμυνας απογειώθηκε από τις ΗΠΑ ως μέρος της αποστολής που μετέφερε τον πρόεδρο Μπάιντεν στην Ευρώπη. 

θα φιλοξενούσε ανώτερο στρατιωτικό προσωπικό και τον υπουργό Άμυνας και εντοπίστηκε να απογειώνεται από τις ΗΠΑ ως μέρος της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον πρόεδρο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα το αερομεταφερόμενο διοικητήριο είναι ένα «κινητό δωμάτιο πολέμου» που μεταξύ άλλων αποτελείται από στρατηγικούς αναλυτές οι οποίοι στο χειρότερο σενάριο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Τζο Μπάιντεν στη διεύθυνση των επιχειρήσεων τις πρώτες μέρες ενός πυρηνικού πολέμου. 

Κλείσιμο
Αυτό συμβαίνει καθώς η ρωσική κρατική τηλεόραση προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επέμβαση του ΝΑΤΟ, ακόμα και η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πυρηνική απάντηση.

Κατασκευασμένο με ειδική θωράκιση

Το Boeing δεν διαθέτει σχεδόν κανένα παράθυρο και είναι εξοπλισμένο με ειδική θωράκιση για να προστατεύονται οι επιβάτες και το πλήρωμα από τις θερμικές επιπτώσεις ενός πυρηνικού πολέμου. Παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 112 επιβάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το «ιπτάμενο Πεντάγωνο» φιλοξενεί περισσότερα από 65 δορυφορικά πιάτα και κεραίες και του επιτρέπει να έχει επικοινωνία με πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη και σταθερά τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η USAF διαθέτει συνολικά τέσσερα Ε-4Β τα οποία πρόκειται να αποκτήσουν νέα ηλεκτρονικά και εξοπλισμό επικοινωνιών ενώ θα αντικατασταθούν και οι καλωδιώσεις τους καθώς η αποστολή τους δεν σηκώνει αποτυχία.

Inside The Military’s $223 Million 'Doomsday Plane'

Ακόμη δίνει την δυνατότητα στην αμερικανική ηγεσία να εμπλέξει assets της «Πυρηνικής Τριάδας» (στρατηγικά βομβαρδιστικά, υποβρύχια και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από υπόγεια σιλό) ακόμη και εάν οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί πρώτες πυρηνικό πλήγμα.

Σύμφωνα με την εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flight Radar 24, το Boeing φού απογειώθηκε από την Ουάσιγκτον ως μέρος της συνοδείας του Air Force One, πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό και τη Μάγχη προτού κάνει κύκλους σε μια περιοχή ακριβώς βόρεια του Κέιμπριτζ. Πιστεύεται ότι κατευθυνόταν προς το RAF Mildenhall.


Ειδήσεις σήμερα:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης