Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει η Huawei δημοσίευμα της Daily Mail ότι σπεύδει να βοηθήσει τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει η Huawei δημοσίευμα της Daily Mail ότι σπεύδει να βοηθήσει τον Πούτιν

Δημοσιεύματα στην Κίνα σημειώνουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας, ο οποίος έχει πολλά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθά τις προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να σταθεροποιήσει το ρωσικό δίκτυο

poutin
Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου  έκαναν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός «Huawei» σπεύδει να βοηθήσει τη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία επικαλείται δημοσιεύματα στην Κίνα, ο τεχνολογικός γίγαντας, φέρεται να βοηθά τις προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να σταθεροποιήσει το ρωσικό δίκτυο μετά τιςεπιθέσεις που έχει δεχτεί από ομάδες χάκερ.

Η απάντηση της HUAWEI

“Η υποτιθέμενη είδηση είναι αναληθής και βασίζεται σε ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες από ένα άρθρο το οποίο έκτοτε έχει διορθωθεί.

Η Huawei δεν έχει συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια αποκατάστασης των κυβερνητικών και ΜΜΕ ιστοσελίδων στη Ρωσία, που πλήγηκαν από κυβερνοεπιθέσεις.

Η χρήση πληροφοριών από αναξιόπιστες πηγές που έχουν αφαιρεθεί ή διαγραφεί οδηγεί σε λανθασμένες και ανυπόστατες αναφορές."

Το δημοσίευμα της Daily Mail έγραφε ότι:

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία οι ιστοσελίδες της ρωσικής κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω ύποπτων κυβερνοεπιθέσεων.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα ρωσικοί ιστότοποι μέσων ενημέρωσης παραβιάστηκαν από μια ομάδα που υποστήριξε ότι ανήκει στο δίκτυο χάκερ των Anonymous και η οποία αντικατέστησε τις σελίδες με μια «ταφόπλακα» στη μνήμη των νεκρών του πολέμου.

Πώς βοηθάει η  Huawei

Η Huawei, η οποία φέρεται να διαθέτει πέντε ερευνητικά κέντρα στη Ρωσία, λέγεται ότι «έσπευσε να βοηθήσει τη Ρωσία» για να υποστηρίξει το δίκτυό της στο internet, υπό την απειλή τέτοιων επιθέσεων.

Μια ανάρτηση σε ένα κινεζικό ειδησεογραφικό site -που αργότερα διαγράφηκε- ανέφερε ότι η Huawei θα χρησιμοποιούσε τα ερευνητικά της κέντρα για να εκπαιδεύσει «50.000 τεχνικούς εμπειρογνώμονες στη Ρωσία».

 «Θα πρέπει να γίνει πλήρης έρευνα τώρα γιατί αν επιβάλλουμε κυρώσεις σε ολιγάρχες που βοήθησαν τον Πούτιν, θα πρέπει να εξετάσουμε και εταιρείες που βοηθούσαν τον Πούτιν»,είπε ο 
ο συντηρητικός βουλευτής Iain Duncan-Smith, ο οποίος έθεσε το θέμα στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη Πέμπτη δήλωσε.

Οι κινεζικές εταιρείες φοβούνται δευτερεύουσες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, εάν διαπιστωθεί ότι βοηθούν τις ρωσικές εταιρείες να αποφύγουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Η Huawei έχει πληγεί σοβαρά από τις αμερικανικές κυρώσεις, που της είχαν επιβληθεί το 2019 καθώς η εταιρεία χαρακτηρίστηκε τότε ως “απειλή για την εθνική ασφάλεια”, ενώ της έχει απαγορευτεί να παρέχει εξοπλισμό για το δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου.





Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης