Ιταλία: Μόνο με «πράσινο πάσο» η είσοδος στο Βατικανό
Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου για εργαζόμενους, διαμένοντες και επισκέπτες – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ η είσοδος στην Αγία Έδρα
Μόνον με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid ή αντίστοιχο πιστοποιητικό θα επιτρέπεται η είσοδος στο κράτος του Βατικανού για τους εργαζόμενους, τους διαμένοντες αλλά και τους επισκέπτες. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου.
Δικαίωμα εισόδου στην Αγία Έδρα θα έχουν οι πολίτες που διαθέτουν βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ κορωνοϊού.
Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, πρόσφατα, ζήτησε «να υιοθετηθεί κάθε μέτρο που μπορεί να αυξήσει την πρόληψη σε ό,τι αφορά την υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Για να παρακολουθεί κανείς την λειτουργία εντός του Βατικανού, πάντως, δεν θα χρειάζεται πράσινο πάσο. Όμως, θα πρέπει να γίνονται σεβαστά όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αρχίζοντας από την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας που έχουν οριστεί.
Η σύγχρονη αναπαραγωγική ιατρική συναντά τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, προσφέροντας ασφαλείς λύσεις για την υπογονιμότητα με σεβασμό, επιστημονική ακρίβεια και ανθρώπινη φροντίδα.