Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν ότι ο συνιδρυτής της οργάνωσης μουλάς Αμπντούλ Μπαραντάρ είναι νεκρός

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν ότι ο συνιδρυτής της οργάνωσης μουλάς Αμπντούλ Μπαραντάρ είναι νεκρός

Εκπρόσωπος της ακραίας εξτρεμιστικής οργάνωσης έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο για να διαψεύσει τις φήμες ότι ο μουλάς Αμπντούλ Μπαραντάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής

Abdul_Ghani_Baradar
Διαψεύδουν τις φήμες οι Ταλιμπάν ότι ο συνιδρυτής της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, μουλάς Αμπντούλ Μπαραντάρ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με πολιτικούς του αντιπάλους.

Η μόνη απόδειξη που διαθέτουν είναι ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μοχάμετ Ναΐμ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν, ο μουλάς Μπαραντάρ σκοτώθηκε την Παρασκευή, στη διάρκεια συμπλοκής στο προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ με μέλη της ισχυρής και αδίστακτης οικογένειας Χακάνι.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν επιμένουν ότι βρίσκεται στην πόλη Κανταχάρ, για συνομιλίες με τον επικεφαλής της οργάνωσης, αρχηγό των ισλαμιστών εξτρεμιστών, Χαϊμπατουλάχ Ακουντζάντα.

Αντικείμενο των συνομιλιών τους είναι το μέλλον του Αφγανιστάν μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την πολύπαθη χώρα, όπως ισχυρίζονται οι Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν επικαλούνται ένα σημείωμα κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο

Μέχρι στιγμής, οι Ταλιμπάν έχουν στη διάθεσή τους ένα σημείωμα κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο ως απόδειξη ότι ο Μπαραντάρ είναι ζωντανός.

Κλείσιμο
Στο ηχητικό βίντεο, ένας άνδρας, που ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπαραντάρ, κατηγορεί τα «ΜΜΕ για προπαγάνδα», ότι διαδίδουν ψευδείς φήμες σε βάρος του με τον ίδιο να λέει ότι «εγώ κι όλα τα άλλα στελέχη της οργάνωσης είμαστε καλά». «Υπήρξε η είδηση στα ΜΜΕ ότι είμαι νεκρός», ακούγεται να λέει μία ανδρική φωνή.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουλάς Μπαραντάρ πολέμησε με τους μουτζαχεντίν κατά των Σοβιετικών τη δεκαετία του 1980.

Μετά την εκδίωξη των τελευταίων από το Αφγανιστάν το 1992 και τον αιματηρό εμφύλιο που ακολούθησε μεταξύ πολεμάρχων, ο Μπαραντάρ έστησε ένα ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο («μαντράσα») στην Κανταχαρ μαζί με τον πρώην διοικητή του και φημολογούμενο κουνιάδο του, τον διαβόητο μουλά Μοχάμαντ Ομάρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: Τι να περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας

Καιρός: Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας, 33άρια το Σαββατοκύριακο - Δείτε βίντεο

Η Σάκκαρη και επίσημα στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης - Άνοδος ρεκόρ για Ραντουκάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης