Αφγανιστάν: Διχασμένος ο αμερικανικός λαός για την απόσυρση των στρατευμάτων

Αφγανιστάν: Διχασμένος ο αμερικανικός λαός για την απόσυρση των στρατευμάτων

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 49% των Αμερικανών συμφωνεί με την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν - Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν επηρέασε την αμερικανική κοινή γνώμη 

afghanistan_us_troops
Μεγάλη είναι η πτώση της στήριξης του αμερικανικού λαού στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και τις εικόνες χάους και απελπισίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico σε συνεργασία με την διεθνή ιδιωτική εταιρεία ερευνών Morning Consult, η οποία διενεργήθηκε από τις 13 μέχρι τις 16 Αυγούστου σε δείγμα 1.999 Αμερικανών ψηφοφόρων, μόνο το 49% ενέκρινε την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προαναγγείλει πως όλες οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, το 69% των Αμερικανών δήλωσε σύμφωνο με την ανακοίνωση του πλανητάρχη, ο οποίος αργότερα μετέθεσε την παραπάνω ημερομηνία για τις 21 Αυγούστου.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού κόμματος η στήριξη στην απόφαση Μπάιντεν έπεσε από το 84% στο 69% ενώ στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους η στήριξη στην απόφαση του πλανητάρχη έπεσε από το 52% στο 31%. Η διοίκηση Μπάιντεν απέστειλε 6.000 στρατιωτικούς για να ασφαλίσουν το αεροδρόμιο ώστε να πραγματοποιηθεί η εκκένωση 30.000 Αμερικανών και Αφγανών πολιτών από την Καμπούλ καθώς μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν υπήρχαν φόβοι για τη ζωή τους. Την Κυριακή εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όταν χιλιάδες Αφγανοί συγκεντρώθηκαν σε μια προσπάθεια απελπισίας να εγκαταλείψουν την χώρα.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να έχει την κοινή γνώμη με το μέρος του στην αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 51% των ερωτηθέντων αποδοκίμασε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αποχώρηση ενώ το 45% υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, αν αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στα Βίλια - Στις φλόγες το όρος Πατέρα - Ανήσυχοι οι κάτοικοι στους οικισμούς Καραούλι και Θέα

Στο τραπέζι η τρίτη δόση εμβολίου - Ποιες κατηγορίες ευπαθών ομάδων αφορά

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 1.941 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης