Γερμανία: Συγκλονίζει η περιγραφή Έλληνα που ζει στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ - «Ζούμε ένα εφιάλτη, έμοιαζε με τσουνάμι»

Γερμανία: Συγκλονίζει η περιγραφή Έλληνα που ζει στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ - «Ζούμε ένα εφιάλτη, έμοιαζε με τσουνάμι»

Συγκλονισμένος μιλά στο protothema.gr Έλληνας επιχειρηματίας στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Δυτικής Γερμανίας

Germany_Floods
Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες την περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας – Παλατινάτου στην δυτική Γερμανία ανεβαίνει συνεχώς, με τις αρχές να δίνουν μάχη προκειμένου να εντοπίσουν από τους χιλιάδες αγνοούμενους όσο γίνεται περισσότερους ζωντανούς, ένας Έλληνας που ζει εδώ και πέντε χρόνια στην πληγείσα περιοχή, περιγράφει τις δραματικές στιγμές.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Βαγγέλης Φιρινίδης με καταγωγή από την Δράμα, ολόκληρη η περιοχή είναι λες και έχει πνιγεί μετά το τσουνάμι που προκλήθηκε από την κατάρρευση του φράγματος στο Άλτεναρ: “Η κατάσταση είναι τραγική, δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ολοένα και ανεβαίνει, με τους αγνοούμενους να εξακολουθούν να είναι χιλιάδες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις. Από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί τα πάντα, έχουν σπάσει δρόμοι, μαγαζιά έχουν ισοπεδωθεί, είναι δραματική η κατάσταση. Είναι λες και το φαινόμενο που έπληξε την περιοχή έμοιαζε με τσουνάμι” αναφέρει ο Έλληνας ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ και συνεχίζει: “Υπερχείλισε ο Ρήνος ποταμός και πολλά παρακλάδια του. Άρχισε να βρέχει εδώ και μέρες με αποτέλεσμα να σπάσει ένα φράγμα στο Άλτεναρ. Έτσι από την πίεση του νερού και την έντονη βροχή έγινε ό,τι έγινε. Με το που έσπασε το φράγμα αν και βρίσκεται σε άλλη περιοχή άρχισαν να ηχούν παντού σειρήνες λες και είχαμε πόλεμο. Με το που ξεκίνησε η υπερχείλιση χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά για να περάσει το νερό στους παραποτάμους. Εδώ η καταστροφή σημειώθηκε λίγο αργότερα ξημερώματα Πέμπτης γύρω στις 2 με 3 η ώρα”.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Φιρινίδη οι αρχές τους είχαν προειδοποιήσει εδώ και λίγες ημέρες πως η περιοχή θα πλήττονταν από τριήμερες βροχοπτώσεις, ωστόσο κανένας δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε: “Μας είχαν ενημερώσει πως έρχεται ένα τριήμερο με έντονες βροχοπτώσεις αλλά μέχρι εκεί. Κανένας δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή. Μιλάμε για μια φυσική καταστροφή, η οποία δεν περιγράφεται. Το νερό στα ισόγεια έχει φτάσει στα δυο μέτρα για τα υπόγεια δεν γίνεται λόγος, τα συνεργεία βγάζουν συνεχώς νερό από παντού με σωλήνες. Οι δρόμοι έχουν πάνω από ένα μέτρο νερό, το οποίο δεν είναι στάσιμο αλλά ορμητικό”.

Ανάμεσα στους νεκρούς και τους αγνοούμενους πολλοί ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα: “Ο κόσμος δεν κατάφερε να σωθεί, μιλάμε για ηλικιωμένους περισσότερο με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Όσοι έμεναν κοντά στο ποτάμι σε ισόγεια και υπόγεια, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Εδώ το Αρβάιλερ είναι γνωστό για τις κλινικές και τους γιατρούς του. Zουν πολλοί υπερήλικες αυτό είναι κυρίως το προφίλ των νεκρών και αγνοουμένων”.
Κλείσιμο

Ολόκληρη περιοχή από χθες δεν έχει ρεύμα, ενώ κανένας δεν ξέρει με σιγουριά ποτέ θα αποκατασταθούν οι ζημιές: “Από χθες δεν έχουμε ρεύμα και θεωρώ ότι θα πάρει μέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες γιατί όλες οι κεντρικές γεννήτριες που τροφοδοτούν με ρεύμα την περιοχή ακόμα είναι κάτω από το νερό βυθισμένες. Κανένας δεν ξέρει πότε θα έρθει με σιγουριά. Το νερό ήταν κομμένο, αλλά σταδιακά το ανοίγουν και το κλείνουν. Όλη οι κάτοικοι της πόλης κάθε φορά που έρχεται το νερό, είναι μ ένα λάστιχο στο χέρι καθαρίζουν τις λάσπες, γι αυτό και δεν έχει πίεση”.

Λίγοι οι Έλληνες που ζουν στην περιοχή: “Ελάχιστοι είμαστε οι Έλληνες που ζούμε εδώ, άλλους τους είδα από κοντά με άλλους μιλήσαμε. Με όσους επικοινώνησα όλοι είναι καλά στην υγεία τους δεν ξέρω κάτι περισσότερο”.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμοί: Πάνω από 10.500 έφηβοι έκλεισαν ραντεβού από όταν άνοιξε η πλατφόρμα

Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

ΠΟΥ: Στον έλεγχο στο εργαστήριο της Ουχάν, οι Κινέζοι ήταν από πάνω μας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης