Οι Βρετανοίυπουργοί εξετάζουν να προσθέσουν τη Γαλλίαστην βρετανική λεγόμενη «κόκκινη λίστα» ταξιδιών λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με την παραλλαγή Βήτα του νέου κορωνοϊού, ανέφερε η εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγές.
Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, κατά την άφιξη τους στην Βρετανία.
Η πρόταση συζητήθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο της επισκόπησης των διεθνών ταξιδιών, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί συμφώνησαν να παρακολουθούν την κατάσταση.
Η παραλλαγή Βήτα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
Η Γαλλία βρίσκεται επί του παρόντος στην βρετανική «πορτοκαλί λίστα» χωρών μεσαίου κινδύνου.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.