Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική σταθερότητα

Screenshot_2021-05-25_at_5_48_06_PM
Στις 16 Ιουνίου, στη Γενέυη, θα συναντηθούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε, πριν από λίγη ώρα, τη συνάντηση.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν το πλήρες εύρος επειγόντων θεμάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Το Κρεμλίνο ανέφερε από την πλευρά του, «σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη συνομιλίες με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν».

Αυτή θα είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση του Πούτιν με τον Μπάιντεν από τότε που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη στη Γενεύη θα είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Ρώσου προέδρου από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική σταθερότητα, τη συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας καθώς επίσης την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων και τις περιφερειακές συγκρούσεις.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης επίκειται να συμφωνηθούν, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι λεπτομέρειες επίκειται να συμφωνηθούν», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε αν οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν τετ-α τετ ή με την συμμετοχή αντιπροσωπειών, και αν η συνάντηση αυτή κορυφής θα είναι περιορισμένη ως προς τον χρόνο της διάρκειάς της.

Ειδήσεις σήμερα

Λευκορωσία: «Κόλαση» οι φυλακές του Λουκασένκο - Ξυλοδαρμοί, στέρηση ύπνου και φαγητού για να «ομολογήσουν» οι κρατούμενοι 

Κορωνοϊός: Στα 2.433 τα νέα κρούσματα - 556 οι διασωληνωμένοι, 50 θάνατοι 

Κιμ Καρντάσιαν: Επτά πρώην υπάλληλοί της την πάνε στα δικαστήρια - «Μας έκλεβε στις πληρωμές και συμπεριφερόταν άσχημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης