Ρωσία: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει ο Ναβάλνι, προειδοποιούν οι γιατροί

Ρωσία: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει ο Ναβάλνι, προειδοποιούν οι γιατροί

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης διανύει την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας - Κινδυνεύει με καρδιακή προσβολή, πληροφορεί ο θεράπων γιατρός του - Έκκληση της κόρης του Ναβάλνι: «Ο πατέρας μου χρειάζεται γιατρό»

Navalny
Ο Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, προειδοποιεί ένας από τους γιατρούς που τον παρακολουθεί.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η ζωή του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, κινδυνεύει άμεσα όπως υποστηρίζει γιατρός που τον παρακολουθεί.

Ο 44χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης διανύει την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας και, σύμφωνα με τους γιατρούς του, η υγεία του επιδεινώνεται ταχύτατα.

Όπως αναφέρει το CNN, ο γιατρός της φυλακής Γιαροσλάβ Ασικχμίν επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ναβάλνι δείχνουν απότομη αύξηση των επιπέδων καλίου γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή και αυξημένα επίπεδα κρεατινίνης που υποδηλώνουν βλάβη στα νεφρά.

«Ο ασθενής μας μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή» έγραψε ο Γιαροσλάβ Ασικχμίν στο Facebook.

«Πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση», υπογραμμίζει από την πλευρά της μέσω Twitter η Αναστασία Βασιλίεβα, επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών της Ρωσίας.

Μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί σε γιατρούς της επιλογής του να τον επισκεφθούν στη φυλακή, και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησε στην απεργία πείνας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρόταν για πόνους στην πλάτη και ότι έχανε την αίσθηση στα πόδια του. Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι του παρέχεται κάθε ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος πέρυσι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, οδηγήθηκε στις φυλακές λίγο αφότου επέστρεψε στη Ρωσία, τον περασμένο Ιανουάριο, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αναστολής για καταδίκη περί απάτης, μια υπόθεση που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Έκκληση της κόρης του Ναβάλνι: «Ο πατέρας μου χρειάζεται γιατρό»

Κλείσιμο
Η κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, έκανε σήμερα έκκληση προς τις ρωσικές αρχές να επιτρέψουν σε έναν γιατρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πατέρα της μέσα στην φυλακή μια ημέρα αφού μια ομάδα επαγγελματιών γιατρών προειδοποίησε ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Ναβάλνι ξεκίνησε να μην δέχεται την σίτιση στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα για τους έντονους πόνους στο πόδι και στην πλάτη.

Οι αρχές των φυλακών υποστηρίζουν ότι του πρόσφεραν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα αλλά ο 44χρονος την αρνήθηκε ζητώντας να τον φροντίσει ένας γιατρός της επιλογής του εκτός της φυλακής, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Ο ίδιος λέει ότι οι σωφρονιστικές αρχές τον απειλούν πως αν δεν λήξει την απεργία πείνας θα του φορέσουν ζουρλομανδύα για να τον ταϊσουν για της βίας.

"Επιτρέψτε σε έναν γιατρό να δει τον πατέρα μου", έγραψε στο Twitter είπε η κόρη του Ναβάλνι, Ντάσα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

"Η κατάστασή του είναι πράγματι κρίσιμη", δήλωσε χθες η Αλεξάντρα Ζαχάροβα, μια εκπρόσωπος του συνδικάτου Ιατρική Συμμαχία, μιας ομάδας η οποία συνδέεται με τον Ναβάλνι, τα μέλη της οποίας οι ρωσικές αρχές θεωρούν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Επικαλέστηκε εξετάσεις τις οποίες πήρε μέσω των δικηγόρων του Ναβάλνι και είπε ότι τα μέλη του συνδικάτου δεν τον εξέτασαν τα ίδια.

"Εχουμε δει τις εξετάσεις και είναι πολύ, πολύ κακές", είπε στο Reuters.

"Έχει υψηλές τιμές καλίου και άλλες υψηλές τιμές που υποδηλώνουν ότι οι νεφροί υπολειτουργούν. Αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή παθολογία και πιθανόν και σε καρδιακή ανακοπή", πρόσθεσε.

Μια ομάδα τοπικών βουλευτών της αντιπολίτευσης επίσης έκανε χθες έκκληση προς τον Πούτιν να προσφέρει στον Ναβάλνι την απαραίτητη θεραπεία.

Εβδομήντα καλλιτέχνες, συγγραφείς και ηθοποιοί, ανάμεσά τους και η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και ο Σαλμάν Ρούσντι, δημοσίευσαν χθες έκκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον αντικαθεστωτικού.

Εκτός από την Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και τον Σαλμάν Ρούσντι, την έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας νοτιοαφρικανός συγγραφέας Τζον Κοτσέε, οι ηθοποιοί Τζουντ Λο και Βανέσα Ρεντγκρέιβ, οι συγγραφείς Τ. Κ. Ρόουλινγκ και Αρουντάτι Ρόι.

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και τον έχει χαρακτηρίσει ανατρεπτικό στοιχείο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Πάτρα: Μολότοφ σε χώρο στάθμευσης οχημάτων της Αστυνομίας

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιπππου: Οι ενδυματολογικές επιλογές και η «σημειολογία» των κοσμημάτων

Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 0-4: «Μπλαουγκράνα» τεσσάρων αστέρων! - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης