Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - μεταξύ τους και εννέα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο - έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μαϊνταγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, έπειτα από επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ την Τρίτη.
Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο δειαδίκτυο, διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι να προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τα τραυματισμένα θύματα.
Οι τοπικοί αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για 10 νεκρούς και 47 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων, όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με χειροβομβίδες. «Ο απολογισμπος των νεκρών αυξήθηκε στους 16» ανέφερε ο επικεφαλής στρατιωτικής οργάνωσης της περιοχής.
Οι τραγικότερες απώλειες όλων ήταν αυτές των εννέα παιδιών που σκοτώθηκαν, όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο σε γειτονιά της πόλης Μαϊνταγκούρι. «Τα τέσσερα παιδιά πέθαναν επί τόπου και τα άλλα πέντε στο δρόμο για το νοσκομείο» ανέφερε αξιωματούχος.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV