Ειδική αποζημίωση 534 ευρώ: Πότε γίνεται η πληρωμή για τις αναστολές Φεβρουαρίου

Ειδική αποζημίωση 534 ευρώ: Πότε γίνεται η πληρωμή για τις αναστολές Φεβρουαρίου

Τι αλλάζει στις προϋποθέσεις ως προς την ημερομηνία πρόσληψης

xrimata
Το μοντέλο Φεβρουαρίου που προέβλεπε την υποχρεωτική προαναγγελία των αναστολών αναμένεται να εφαρμοστεί και το Μάρτιο εν αναμονή της νέας ΚΥΑ που θα δίνει το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής στο ΕΡΓΑΝΗ και τις λίστες των κλειστών και πληττόμενων ΚΑΔ. Όπως και τον προηγούμενο μήνα αναμένεται να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο λίγων ημερών ώστε να προαναγγελθούν οι αναστολές.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί το Φεβρουάριο σε αναστολή αναμένεται να πληρωθούν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Όσοι δηλώθηκαν σε αναστολή ολόκληρο τον Φεβρουάριο θα λάβουν 534 ευρώ. Αντίθετα όσοι ήταν σε αναστολή μόνο ορισμένο χρονικό διάστημα, θα λάβουν 19,07 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Για το μήνα Μάρτιο, σε αναστολή μπορούν να τεθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Η ημερομηνία «φράγμα» που ήταν στις προηγούμενες ΚΥΑ η 4η Νοεμβρίου άλλαξε καθώς διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες νεοπροσληφθέντες αποκλείστηκαν από τις αναστολές Φεβρουαρίου παρότι δούλευαν σε «κλειστές» επιχειρήσεις.

Οι αναστολές ισχύουν για όσο διαρκεί η διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης η ο χαρακτηρισμός της ως πληττόμενης και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021Δηλαδή, όπως συνέβη και στα προηγούμενα lockdown αν ανοίξει τον επόμενο μήνα το λιανεμπόριο τότε οι εν λόγω επιχειρήσεις θα χαρακτηρίζονται για συγκεκριμένο διάστημα κλειστές και για το επόμενο πληττόμενες.

Συν-Εργασία: Οι ίδιες αλλαγές ως προς την ημερομηνία πρόσληψης του προσωπικού θα ισχύσουν και για όσους εργαζόμενους εντάσσονται στο μηχανισμό Συν-Εργασία. Δηλαδή οι επιχειρήσεις το Μάρτιο θα μπορούν να εντάξουν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία», μισθωτούς τους που έχουν προσλάβει έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους στο πλαίσιο του Μηχανισμού «Συν – Εργασία» για τον μήνα Ιανουάριο 2021, καθώς και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.

Σήμερα 24 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού από μονομερείς δηλώσεις (Β’ Ευκαιρία):

· Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς οδηγούς για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2020

· Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020

· Στους απολυμένους λόγω του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»


Ειδήσεις σήμερα

Ξανά στην Ευελπίδων σήμερα ο Λιγνάδης για προθεσμία

Χρήστος Παππάς: Φήμες ότι διέφυγε σε μοναστήρι στη Σερβία

«Υπόθεση Λιγνάδη»: Κατηγορώ Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή του ελληνικού #metoo σε… QAnon

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης