ΗΠΑ: Επέστρεψαν ως παρατηρητής στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΗΠΑ: Επέστρεψαν ως παρατηρητής στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Απουσίαζαν για δυο χρόνια, μετά από απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ - Το κατηγορούσε για «χρόνιες αντιισραηλινές προκαταλήψεις»

covid_biden
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετέχουν ως παρατηρητής στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έπειτα από απουσία άνω των δύο ετών, καθώς είχαν αποχωρήσει απ' αυτό τον Ιούνιο 2018 επί προεδρίας Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα στο φόρουμ αυτό της Γενεύης Αμερικανός απεσταλμένος.

Ο Μαρκ Κασέιρ, ο αμερικανός επιτετραμμένος στην αποστολή των ΗΠΑ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, δήλωσε στη διάρκεια οργανωτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου: «Με χαρά μου σας πληροφορώ ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών (Άντονι) Μπλίνκεν θα ανακοινώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν ως παρατηρητής στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κάνουμε την κίνηση αυτή γνωρίζοντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταρρυθμίσουμε και να βελτιώσουμε το Συμβούλιο είναι να συμμετέχουμε σ' αυτό με συνταταγμένο τρόπο».



Η κυβέρνηση Τραμπ είχε αποσυρθεί από το 47μελές Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2018 κατηγορώντας το για «χρόνιες αντιισραηλινές προκαταλήψεις».

Το φόρουμ αυτό, το οποίο ιδρύθηκε το 2006, έχει ως μόνιμο θέμα στην ατζέντα του τις κατηγορίες για παραβιάσεις που διαπράττονται από το Ισραήλ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Κλείσιμο
Αφότου αποχώρησε από το Συμβούλιο, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συμμετείχε μόνο στην εξέταση των επιδόσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των χωρών μελών του ΟΗΕ και όχι στις τακτικές συνόδους του Συμβουλίου, που διεξάγονται τρεις φορές το χρόνο.

«Ενώ αναγνωρίζουμε τα ελαττώματα του Συμβουλίου, ξέρουμε ότι το σώμα αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι ένα σημαντικό φόρουμ γι' αυτούς που μάχονται την τυραννία και την αδικία σ' όλο τον κόσμο. Με το να είμαστε παρόντες στο τραπέζι, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε πως θα πραγματοποιήσει αυτή τη δυνατότητά του», πρόσθεσε ο Μαρκ Κασέιρ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σακελλαροπούλου - Παυλόπουλος: Eνα email «άναψε φωτιές» ανάμεσα στη νυν και τον τέως Πρόεδρο

Το κείμενο των τριών ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη - 3.000 λέξεις φρίκης

Νέες καταγγελίες αναμένονται για τέσσερις σκηνοθέτες του θεάτρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης