Γερμανία: Κερδίζουν έδαφος οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Κερδίζουν έδαφος οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Οι έξι στους δέκα Γερμανούς δηλώνουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν οπωσδήποτε – Ωστόσο, το 68% ασκεί κριτική για την ταχύτητα των εμβολιασμών και τη χαρακτηρίζει πολύ αργή 

emvolio_kor__3_
Κερδίζει έδαφος ο εμβολιασμός στη Γερμανία, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν. Ωστόσο, απογοητευμένοι νιώθουν για την ταχύτητα της διαδικασίας που τη χαρακτηρίζουν πολύ αργή, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ειδικότερα, το 59% (+5 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί οπωσδήποτε. Tο 68% (+16%) χαρακτηρίζει όμως την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα έχει την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη.

Στηρίζουν την ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση αλλά αυξάνονται οι αμφιβολίες

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτό η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων.

Το 68% των ερωτηθεντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.

Πηγή: ARD



Ειδήσεις σήμερα:

Το «διαβατήριο εμβολιασμού» κερδίζει έδαφος – Τι είναι και πώς θα λειτουργεί


Τουρκία: Οι φοιτητικές διαδηλώσεις φέρνουν έντονες επικρίσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη


Τρεις πρωταγωνίστριες κατήγγειλαν στο ΣΕΗ τον Πέτρο Φιλιππίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης