Μέρκελ: Πρέπει να αποφύγουμε τη χαλάρωση των περιορισμών

Μέρκελ: Πρέπει να αποφύγουμε τη χαλάρωση των περιορισμών

Την επόμενη εβδομάδα η Γερμανίδα καγκαλάριος θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown

merkel_kagkelarios_arthro
«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», διεμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) ξανά γρήγορα», συνέχισε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη Γερμανία.

«Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος. Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) γρήγορα», είπε η καγκελάριος, η οποία δεν έδωσε έτσι ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.070 τα νέα κρούσματα - Τα 533 στην Αττική 

Κεραμέως για σχολεία: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο 

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για το κορωνοπάρτι μέσα στη ΓΑΔΑ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης