Ο αδερφός του βομβιστή του Μάντσεστερ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση

Ο αδερφός του βομβιστή του Μάντσεστερ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση

Σύμφωνα με την έρευνα οι αποκαλύψεις του τρομοκράτη έγιναν στις 22 Οκτωβρίου - Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι

manchester
Σύμφωνα με μία δημόσια έρευνα, τρία χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση στην αρένα του Μάντσεστερ όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ο φυλακισμένος tρομοκράτης Χασίμ Αμπέντι παραδέχτηκε για πρώτη φορά την εμπλοκή του στο σχεδιασμό της επίθεσης. Σύμφωνα με την έρευνα οι αποκαλύψεις του τρομοκράτη έγιναν στις 22 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η συμμετοχή του στο μακελειό επιβεβαιώθηκε από ανώτερο αξιωματούχο που πήρε μέρος στην ανάκριση του Χασίμ. Μάλιστα αν και τη στιγμή του συμβάντος βρισκόντα στη Λιβύη, ήταν στο Μάντσεστερ όταν αγοράστηκαν τα υλικά για την παρασκευή της βόμβας. Ο Αμπέντι καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλάκισης ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί την ενοχή του στην υπόθεση. 

Η πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε όταν ο αδερφός του, Σαλέμ, λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Ariana Grande, πυροδότησε στο φουαγιέ της αρένας μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης