Υπόθεση Ναβάλνι: Πρόθυμες να παρέχουν νοσοκομειακή υποστήριξη Γαλλία και Γερμανία

Υπόθεση Ναβάλνι: Πρόθυμες να παρέχουν νοσοκομειακή υποστήριξη Γαλλία και Γερμανία

Μακρόν και Μέρκελ ξεκαθάρισαν πως η υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι πρέπει να αποσαφηνιστεί σύντομα - Τραμπ: «Παρακολουθούμε την υπόθεση»

navalny
Έτοιμη να προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι και «κάθε απαραίτητη βοήθεια», είναι η Γαλλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μάκρον είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη πως «είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι και λυπημένοι» από αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι και ότι η Γαλλία προσέφερε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και την οικογένειά του βοήθεια για ιατρική περίθαλψη ή άλλη «απροσδιόριστη» προστασία. Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη να διευκρινιστεί τι συνέβη στον Ναβάλνι.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μακρόν, μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Πέμπτης, είπε ότι η Γερμανία θα επιμείνει επίσης στη διαφάνεια σχετικά με την ξαφνική ασθένεια του Ναβάλνι και εξέφρασε την υποστήριξή της.

«Προφανώς η Γερμανία θα του επιτρέψει να έχει όλη την ιατρική βοήθεια που απαιτείται και στα γερμανικά νοσοκομεία», δήλωσε η Μέρκελ.

«Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι να αποσαφηνιστεί επειγόντως πώς έφτασε στην κατάσταση που βρίσκεται», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Τραμπ: «Παρακολουθούμε την υπόθεση»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υγεία του αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου ασθένησε και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Συνεργάτες του Ναβάλνι υποψιάζονται ότι τον δηλητηρίασαν.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί την υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα στα σχολεία - Ποιες μάσκες προτείνουν οι ειδικοί για τους μαθητές

Ανησυχία για τα κρούσματα σε γηροκομεία - Τεστ σε όλους τους εργαζόμενους

Σοκ στις Σέρρες: 17χρονος βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης