Ένδεκα άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε την ώρα που κοιμούνταν από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε στο κεντρικό τμήμα του Παναμά, ανακοίνωσε η παναμαϊκή Πολιτική Προστασία.
«Ένδεκα μέλη μιας οικογένειας ημεδαπών έχασαν τη ζωή τους όταν η κατοικία τους παρασύρθηκε εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμού στην Καλοβέμπορα», διευκρίνισε ο Κάρλος Ρούμπο, διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας.
Εκτίμησε ότι τα θύματα, εννέα ανήλικοι και δύο ενήλικοι, καταλήφθηκαν «εξαπίνης» στον ύπνο τους όταν το νερό χτύπησε ξαφνικά το σπίτι τους.
Ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν άλλους δύο ανθρώπους που αγνοούνται στην ίδια τοποθεσία μετά την υπερχείλιση του ποταμού Μπεχούκο, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Βεράγουας, περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Παναμά.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία