Σην κανονικότητα έχει επιστρέψει η Κίνα, με τους μαθητές να γυρνούν στα σχολεία μετά την καραντίνα. Ανησυχία, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι περίπου 1.500 μαθητές κινεζικής επαρχίας παρουσίασαν υψηλή θερμοκρασία στη θερμομέτρηση, στην οποία υποβλήθηκαν.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τις Αρχές κανένας από τους μαθητές με πυρετό δεν διαγνώστηκε με κορωνοϊό.
Οι σχολικές αίθουσες στην Κίνα άνοιξαν ύστερα από πάνω από τρεις μήνες απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Πάντως, δεν είναι λίγοι οι γονείς στη χώρα, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, που εκφράζουν προβληματισμό περί δεύτερου κύματος του φονικού ιού λόγω του ανοίγματος σχολείων και πανεπιστημίων.
Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν, από τις 13 Απριλίου, σε περισσότερα από 6.000 σχολεία στην Τσετσιάνγκ, της ανατολικής Κίνας.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.