Η επιστήμη αποφάνθηκε: Ο εθισμός στο σεξ οφείλεται σε... ορμόνη!

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Ο εθισμός στο σεξ οφείλεται σε... ορμόνη!

Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να οφείλεται στην λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης»

sex31
Είστε εθισμένοι στο σεξ; Σουηδοί επιστήμονες βρήκαν την αιτία στα γονίδια. Έρευνα του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία έδειξε διαφορές στη γενετική σύνθεση των ανθρώπων που είχαν εξάρτηση από το σεξ και αυτούς που δεν τους είχαν.

Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να οφείλεται στην λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, Υποβάλλοντας σε αιματολογική εξέταση 60 άτομα, τα οποία έλαβαν έλαβαν θεραπεία για σεξουαλική εξάρτηση, οι Σουηδοί επιστήμονες εντόπισαν μεγάλες διαφορές στο γενετικό τους υλικό «microRNA».

Οι διαφορές αυξάνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της γνωστής και ως «ορμόνη της αγάπης» που κάνει τους ανθρώπους να δεσμεύονται και να μένουν μαζί.

Εκείνοι που έχουν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης μπορεί να έλκονται ταυτόχρονα από πολλούς ανθρώπους, οδηγώντας τους να αναζητήσουν το σεξ.

«Οι πάσχοντες δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους και μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή τους, από αποτυχημένες σχέσεις έως κατάθλιψη και άγχος», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, Τζούσι Τζοκίνεν υπογραμμίζοντας ότι η εξάρτηση από το σεξ είναι μια ιατρική διάγνωση που οφείλεται σε νευροβιολογικά αίτια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ωκυτοκίνη μαζί με την προλακτίνη αποτελούν τις δύο σημαντικότερες ορμόνες της γαλουχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης