Έρευνα: Πώς θα μπορούσε κάποιος να χάσει βάρος τρώγοντας 10 γεύματα την ημέρα

Έρευνα: Πώς θα μπορούσε κάποιος να χάσει βάρος τρώγοντας 10 γεύματα την ημέρα

Τι προτείνουν οι ειδικοί ώστε κάποιος να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά και να βελτιώσει την υγεία του

Healthy_Meals
Η απώλεια βάρους είναι ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι τρόποι που προτείνονται για να χάσει κάποιος βάρος πολλοί. Είναι όμως αποτελεσματικοί;

Αμερικανίδα διατροφολόγος υποστηρίζει ότι η κατανάλωση έως και 10 γευμάτων την ημέρα - σε αντίθεση με τα τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) - μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους και να χάσουν βάρος.

Για παράδειγμα οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα όπως καούρα, γαστροπάρεση, φούσκωμα ή αίσθημα πληρότητας μπορούν να μειώσουν αυτά τα συμπτώματα τρώγοντας περισσότερες φορές την ημέρα αλλά σε μικρότερες δόσεις, λέει η διατροφολόγος Lindsey DeSoto.

Οι μικρότερες μερίδες, όταν τρώει κανείς έξι έως 10 γεύματα, βοηθούν την πέψη, επειδή δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα φαγητού στο στομάχι που πρέπει να διασπαστεί.

Με τη σειρά του, ένα άτομο που θέλει να χάσει μερικά κιλά θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κατανάλωση έξι ή περισσότερων γευμάτων την ημέρα - στο οποίο η DeSoto έκανε την επισήμανση ότι οι θερμίδες και το μέγεθος των μερίδων είναι αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
Weight

«Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε 1.800 θερμίδες για να διατηρήσετε το βάρος σας και επιλέξετε να τρώτε έξι μικρά γεύματα ημερησίως, κάθε γεύμα θα πρέπει να έχει περίπου 300 θερμίδες», δήλωσε η DeSoto. «Φροντίστε να παραμείνετε εντός των επιτρεπόμενων ημερήσιων θερμιδικών αναγκών και να τις μοιράσετε στον αριθμό των γευμάτων που καταναλώνετε. Τα μικρά, συχνά γεύματα συχνά έρχονται με τη μορφή εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και σνακ που υπολείπονται σε πολλά ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Συνεπώς, είναι σημαντικό να εστιάζετε και στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το να τρώτε τρεις φορές την ημέρα είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς αυτό μπορεί να ενδείκνυται όταν θέλετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό του σώματος.

Ο μεταβολισμός είναι μια φυσική χημική αντίδραση που μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, βοηθώντας το σώμα να εξαλείψει το αίσθημα του ατόμου που νιώθει πείνα.

Κλείσιμο
Ο συνολικός αριθμός των γευμάτων που καταναλώνει ένα άτομο θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών. Η έρευνα «έδειξε σημαντική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών» εάν ένα άτομο κατανάλωνε 6 ή περισσότερα γεύματα την ημέρα, σε σύγκριση με κάποιον που έτρωγε μόνο ένα έως δύο γεύματα την ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται νέοι κανόνες για Airbnb και Golden Visa - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Έδωσαν τελικά το Ρεκόρ Γκίνες στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα: Ήμασταν υπερβολικοί, συγγνώμη

Συνέντευξη Πούτιν: Αποθεώνει Τραμπ, κατηγορεί Κλίντον και ισχυρίζεται ότι η CIA ανατίναξε τον Nord Stream
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης