Ένας νόστιμος τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο

Ένας νόστιμος τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο

Πώς μπορούμε να εισάγουμε την φυτική διατροφή στην καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα να απογειώσουμε τη γεύση μας με επιλογές που κάνουν καλό στον πλανήτη.

basic1

Sponsored Content

Τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι μια διατροφή χαμηλή σε φυτικά και πλούσια σε ζωικά συστατικά επιβαρύνει όχι μόνο την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον. Ο πλανήτης βρίσκεται στα όριά του και οι επιστήμονες συμφωνούν πως εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέπει να δώσουμε βάση και καινούργια κατεύθυνση στη διατροφή μας.

Όπως αναφέρεται σε μελέτη του Oxford Martin School που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of National Academy of Sciences, αν μειώσουμε το κρέας στη διατροφή μας θα μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και μπορεί να σωθούν έως και 8 εκατομμύρια ζωές μέχρι το 2050.


Οι φυτικές τροφές έχουν τη χαμηλότερη επίπτωση στο περιβάλλον καθώς για την παραγωγή τους εκπέμπεται λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και καταναλώνεται λιγότερο νερό. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό αρκεί να σκεφτούμε ότι καταναλώνοντας αποκλειστικά φυτικά προϊόντα για 1 μέρα την εβδομάδα για 1 χρόνο επιτυγχάνουμε λιγότερες εκπομπές CO2 που ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που θα χρειαζόταν για να καλύψουμε τις ανάγκες ενός μέσου νοικοκυριού για μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Και ενώ η µετάβαση σε ένα διαιτολόγιο που στηρίζεται στα φυτικά προϊόντα μπορεί να μοιάζει δύσκολη, υπάρχουν πολλές φυτικές επιλογές που μπορούν να κάνουν τη διατροφή μας εκτός από ωφέλιμη και πολύ νόστιμη.

A_Website_NA_NL_www_Image_recept-romige-risotto-prei-erwt-spinazie_image__Drinks_NS_Soy_NA_TetraUHT_1l_HR_
Κλείσιμο


Γευστικές επιλογές
Για την Alpro ο τρόπος να πετύχει το καλύτερο για την κοινωνία και τον πλανήτη, και ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, είναι να προωθήσει μία μετρήσιμη αλλαγή στη διατροφή μέχρι το 2025. Έτσι, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, δημιουργεί απολαυστικά φυτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας μία ποικιλία καρπών (μη γενετικά τροποποιημένη σόγια, καρύδα, αμύγδαλο, βρώμη, ρύζι κ.ά.). Αποτελεί δε μία από τις πρώτες μάρκες που σύστησαν τη φυτική διατροφή στους έλληνες καταναλωτές.


A_Website_Nosugars_NL_www_Image_recept-coco-loco-chocoladecake_image__Drinks_NA_Oat_NA_TetraUHT_1l_HR_


Η σειρά της Alpro που διατίθεται στην ελληνική αγορά περιλαμβάνει φυτικά ροφήματα με βάση διαφορετικούς καρπούς με ζάχαρη αλλά και χωρίς ζάχαρη, υπέροχα φυτικά επιδόρπια, φυτική κρέμα μαγειρικής που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στις μαγειρικές μας δημιουργίες, καθώς και προϊόντα που συνδυάζονται εξαιρετικά με τον καφέ. Έτσι, απολαμβάνουμε τα πάντα χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στη γεύση και έχουμε όφελος και στο περιβάλλον.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι επιλέγοντας σε καθημερινή βάση ένα φυτικό καπουτσίνο αντί για τον κλασικό, θα κερδίσουμε σε ένα χρόνο τόσο νερό όσο χρειαζόμαστε για να κάνουμε ντους 59 φορές για 8 λεπτά κάθε φορά! Ακόμα και μία γουλιά, μία μικρή ποσότητα, μία μικρή κουταλιά φυτικής νοστιμιάς είναι αρκετή για να κάνουμε καλό στον πλανήτη.

A_GFY_NA_Master_Recipe_Image_BlueberrySour_4x5__Drinks_NA_Soy_NA_TetraUHT_1l_HR_vertical-770


Απολαυστικά προϊόντα, υπέροχη γεύση
Τα φυτικά ροφήματα της Alpro μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατανάλωση κατευθείαν από το ποτήρι ζεστά ή κρύα, σε συνδυασμό με φρούτα ή δημητριακά για ένα απολαυστικό πρωινό αλλά και σε διαφορετικές παρασκευές όπως απολαυστικά smoothies ενώ ταιριάζουν τέλεια και σε αλμυρές ή γλυκές μαγειρικές δημιουργίες.

Όταν χρειαζόμαστε ενέργεια, μπορούμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με φυτική πρωτεΐνη ώστε να μείνουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και να φέρουμε σε πέρας μια γεμάτη μέρα.

Τώρα το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή να απολαύσουμε πολλές δροσιστικές και λαχταριστές συνταγές, όπως για παράδειγμα ένα smoothie με ρόφημα αμυγδάλου Alpro χωρίς ζάχαρη, φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα και φρέσκο βασιλικό. Βέβαια υπάρχουν και τα έτοιμα επιδόρπια (μαύρης σοκολάτας, βανίλιας και καρύδας), ελαφριά και απολαυστικά, που κάνουν την κάθε μέρα γιορτή για εμάς και τον πλανήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης