«Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου»

«Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου»

Συστράτευση φορέων και κοινωνίας για τη δεύτερη φάση του προγράμματος αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα»

Messinia-Without-Strays--Costa-Navarino-_2_
Η ΤΕΜΕS A.E, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Dogs’ Voice», έχουν ξεκινήσει και υλοποιούν από το 2019 το τριετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση σε τοπικό επίπεδο, του ιδιαίτερα σοβαρού θέματος που αφορά στην προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος: «Κανένα Αδέσποτο Στη Μεσσηνία».
Messinia Without Strays - Phase A'  22-24 November 2020

Messinia-Without-Strays--Costa-Navarino-_3__2
Στην Α’ φάση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε 21-24 Νοεμβρίου 2019, στειρώθηκαν 136 αδέσποτοι σκύλοι σε κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία, με την υποστήριξη 22 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), 78 εθελοντών και 12 χορηγών από τοπικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως 54 σκύλοι υιοθετήθηκαν και βρήκαν ένα μόνιμο σπίτι.
Messinia-Without-Strays--Costa-Navarino-_1__2
Κλείσιμο
Στη Β’ φάση του προγράμματος, που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώνει την πρωτοβουλία στους δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας, προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις:

Μονάδα στειρώσεων στο Δήμο Τριφυλίας, Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας και Εκπαίδευση Φορέων των 6 Δήμων του Νομού από τον Νικόλαο Χρυσάκη, Αστυνομικό Διευθυντή και συγγραφέα του βιβλίου “Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη”.
GavLav-campaign-COVER-PHOTO
Η Β’ φάση δράσεων θα υποστηριχθεί παράλληλα από μια εκτεταμένη καμπάνια για υιοθεσίες στην Τοπική κοινωνία από τη Dogs’ Voice και μία Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ καθώς και στο διαδίκτυο με κεντρικό μήνυμα «Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου». Την καμπάνια έχουν στηρίξει συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, όπως οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Νάντια Κοντογεώργη και Θοδωρής Παπαλουκάς και είναι προσφορά της διαφημιστικής εταιρείας TRIBE και της εταιρείας παραγωγής FEEL ME FILMS. Τα digital και social media activations είναι πρόσφορά της διαφημιστικής εταιρίας Socialab.
Messinia_Without_Strays-_A_phase
Κατά τη διάρκεια της Β’ φάσης του προγράμματος στόχος είναι να ενημερωθούν 1.600 μαθητές και όσο το δυνατόν περισσότεροι τοπικοί φορείς σε Πυροσβεστική, Αστυνομικά τμήματα, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο, και υπηρεσίες των 6 Δήμων του Νομού, να στειρωθούν και να τσιπαριστούν άλλοι 80 αδέσποτοι σκύλοι και να δοθούν προς υιοθεσία περισσότερα από 150 αδέσποτα. Συνολικά περισσότεροι από 30 εθελοντές, κτηνίατροι, υποστηρικτές και αρωγοί του προγράμματος θα συστρατευτούν στην προσπάθεια αυτή.
Adopt-1


H ΤΕΜΕΣ και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» δεσμεύονται ότι τα επόμενα 3 χρόνια, μαζί με τους Δήμους, τις επιχειρήσεις, τους εθελοντές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία που αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η πεποίθηση ότι η Μεσσηνία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα στη χώρα μας, που θα το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές για να οδηγηθούμε μια μέρα σε μια χώρα χωρίς αδέσποτα.
GavLav-campaign
Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή, εντός του Νavarino Dunes στην Costa Navarino λειτουργεί το Navarino Pet Community, ένα καταφύγιο που φιλοξενεί μέχρι 20 αδέσποτα σκυλιά με τη φροντίδα εθελοντών που εργάζονται στο ξενοδοχείο και μόνιμου συνεργάτη με αυτή την ειδικότητα. Στόχος είναι τα σκυλιά αυτά να περιθάλπτονται και να δίνονται στους πελάτες των ξενοδοχείων για υιοθεσία. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 40 σκυλιά έχουν υιοθετηθεί και ζουν ευτυχισμένα ανά τον κόσμο στο νέο τους σπίτι.
GavLav-campaign-2
Πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια:

Με τους ακόλουθους τρόπους, μπορείτε και εσείς να συμβάλλετε να πετύχουμε τον στόχο:
Υιοθέτησε το δικό σου σκύλο – δείτε τα σκυλάκια για υιοθεσία εδώ και επικοινωνήστε με τη Dogs’ Voice: info@dogsvoice.gr
Κοινοποιήστε το μήνυμα μεταξύ φίλων, οικογένειας και διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας για να αυξήσουμε μαζί την ευαισθητοποίηση αυτού του μηνύματος και των δράσεων μας
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dogsvoice.gr/gavlav
Messinia_Without_Strays-_Costa_Navarino__4_


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης