Τα επτά καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Τα επτά καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Δείτε φωτογραφίες

Οι τιμές των ημερήσιων και μηνιαίων καρτών μειώνονται αργά αλλά σταθερά. Στο συνολικό budget του πρωτάρη (ή έστω του… ανειδίκευτου) σκιέρ, όμως, έρχονται να προστεθούν κόστη όπως εκείνα της ενοικίασης εξοπλισμού και των πρώτων μαθημάτων σκι. Έχοντας, λοιπόν, όλες αυτές τις παραμέτρους κατά νου, επιχειρούμε ένα crash test στα δημοφιλέστερα από τα 22 συνολικά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.  
 
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  
Στα συν: Οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα, η άρτια οργάνωσή του και οι εντυπωσιακές παροχές που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, και η δωδεκάωρη λειτουργία κάθε Σάββατο (8.00-20.00) που ενέπνευσε τον θεσμό του sunset ski. Στα πλην: Οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα δεν είναι «στα συν» μόνο για εμάς, αλλά και για μερικά ακόμα εκατομμύρια Αθηναίων. Αν θέλετε… την ησυχία σας, δεν είναι το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για εσάς. Επίσης, οι τιμές του είναι μάλλον τσιμπημένες. Πόσο θα μου κοστίσει; 30€ η είσοδος (27€ αν αγοράσετε το ski pass σας online), 23€ αν έρθετε μετά το μεσημέρι. Για να κάνετε τα πρώτα σας μαθήματα σκι ή snowboard, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο δεδομένου ότι είστε παρέα τεσσάρων ατόμων και πάνω . Άλλα 15€ θα υπολογίσετε για την ενοικίαση εξοπλισμού.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
Στα συν: Είναι ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που ανοίγουν κάθε χρόνο, έχει άριστη ποιότητα χιονιού και καλές υποδομές (δείτε τις αναλυτικά εδώ) και βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, τις πλαγιές της Πίνδου. Επίσης, έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές της χώρας. Στα πλην: Για τους εκ νοτίου Ελλάδας ορμώμενους, το ότι είναι αρκετά μακριά μας.
Πόσο θα μου κοστίσει; 12€ το ημερήσιο εισιτήριο τις καθημερινές, 15€ τα Σαββατοκύριακα, 12€ αν έρθετε μετά τις 13.00. Για ομαδικά μαθήματα σκι ή snowboard (από 5 άτομα και άνω) θα υπολογίσετε 20€ το άτομο για δύο ώρες, ενώ για ιδιαίτερα μαθήματα το κόστος ανέρχεται στα 35€ το άτομο για μία ώρα Άλλα 15€ θα χρειαστείτε για την ενοικίαση εξοπλισμού. www.vasilitsa.com

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων  
Στα συν: Είναι δίπλα στην Αθήνα (μόλις 200 χιλιόμετρα), είναι άριστα οργανωμένο, και ένα από τα πιο «δραστήρια» και εξωστρεφή χιονοδρομικά στην Ελλάδα –διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες στην ειδυλλιακή φύση γύρω του. Στα πλην: Με 100.000 επισκέπτες τον χρόνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για να απομονωθείτε. Είναι, επίσης, μάλλον τσιμπημένο σε σχέση με τα «βόρεια» χιονοδρομικά.

Πόσο θα μου κοστίσει; 25€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου), και 15€ όλες τις υπόλοιπες μέρες. Η ενοικίαση εξοπλισμού θα σας κοστίσει 20€ τα Σαββατοκύριακα (15€ τις καθημερινές), ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 25€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, και στα 15€ το άτομο την ώρα για ομάδες τεσσάρων ατόμων και πάνω. Τακτικά ισχύουν προσφορές όπως το All Inclusive Ski, στα 45€ το άτομο με κάρτα σκι, εξοπλισμό, διανυκτέρευση και ημιδιατροφή. www.kalavrita-ski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν  
Στα συν: Είναι το χιονοδρομικό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα (έχει αναβατήρα στα 2.480 μέτρα!) πράγμα που του εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού και μεγαλύτερη διάρκεια σαιζόν. Οι πίστες του φημίζονται για το μεγάλο πλάτος και τις ήπιες κλίσεις τους. Στα πλην: Ακουμπά σχεδόν στην πινέζα του χάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι, αν δεν έχετε την τύχη να μένετε κάπου κοντά στην Έδεσσα και τα πέριξ της, είναι μάλλον μακριά σας.

Πόσο θα μου κοστίσει; 15€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, από 10€ έως 13€ (αναλόγως ημέρας) τις καθημερινές. Για την ενοικίαση εξοπλισμού θα υπολογίσετε 15€ τις καθημερινές και 20€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 20€ το άτομο την ώρα. www.kaimaktsalan.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια  
Στα συν: Τα συστήματα τεχνητής χιονόπτωσης που διαθέτει εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα χιονιού τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, κι είναι αυτό που φιλοξενεί διεθνείς αγώνες. Στα πλην: Τα 557 χιλιόμετρα που το χωρίζουν από την Αθήνα.

Πόσο θα μου κοστίσει; Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 16€ τα Σαββατοκύριακα, και 12€ τις καθημερινές. Το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων κυμαίνεται στα 20€ (αν είστε δύο) έως 30€ το άτομο, ενώ για τα ομαδικά μαθήματα θα υπολογίσετε από 3€ έως 10€ το άτομο την ώρα, αναλόγως το μέγεθος της ομάδας. Άλλα 15€ θα χρειαστείτε για την ενοικίαση εξοπλισμού.www.3-5pigadia.grΧιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου (στο Καρπενήσι)
Στα συν: Είναι άρτια οργανωμένο, επεκτείνεται και ανανεώνεται διαρκώς (φέτος απέκτησε νέο εναέριο αναβατήρα και νέα πτέρυγα στις κλειστές εγκαταστάσεις) ενώ διοργανώνει συχνά δραστηριότητες και events όπως το νυχτερινό σκι. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα προσβάσιμο, καθότι απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Στα πλην: Ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα κοντινά στην Αθήνα χιονοδρομικά –που βέβαια δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα, αν δεν είστε σκιερ-ερημίτες. Πόσο θα μου κοστίσει; 16€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 12€ τις καθημερινές. Η ενοικίαση εξοπλισμού θα σας κοστίσει 12€, ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 20€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, και στα 15€ το άτομο την ώρα για τρία άτομα και πάνω. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου  
Στα συν: Η μικρή απόσταση που το χωρίζει τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Η εύκολη προσβασιμότητά του, οι χαμηλές τιμές του και η θέση του ανάμεσα στα κουκλίστικα χωριουδάκια του Πηλίου. Στα πλην: Είναι χιονοδρομικό… τσέπης, με τρεις μόνο πίστες, και με χαμηλό υψόμετρο (στα 1421 μέτρα) πράγμα που σημαίνει μικρή διάρκεια σαιζόν και ποιότητες χιονιού που θα ικανοποιήσουν κατά βάση τους αρχάριους σκιέρ. Σημειώστε επίσης ότι λειτουργεί μόνο μέχρι τις 16.00 το απόγευμα.

Πόσο θα μου κοστίσει; 11€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 9€ τις καθημερινές (αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ). Η ενοικίαση εξοπλισμού κοστίζει 15€, ενώ τα μαθήματα θα σας κοστίσουν 25€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, ή 20€ το άτομο την ώρα αν είστε από τρία άτομα και πάνω. www.skipilio.gr
Πηγή: www.arttravel.gr

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΧΚΠ

Το άρθρο για το χιονοδρομικό του Παρνασσού περιέχει πολλά λάθη. Η ημερήσια κάρτα είναι 25, ενώ η καρτα 6 μονάδων, είναι 85 δηλαδή 14/ημέρα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλη την σεζόν, αφαιρώντας μια μονάδα μόνο εάν περάσεις απο το μηχάνημα ελέγχου και όχι ημερολογιακά. Όποτε είναι το πιο σύγχρονο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό με την χαμηλότερη τιμή αναλογικά με τις εγκαταστάσεις του!

@χκπ

ως σκιέρ μάλλον θα συμφωνήσω με τον συντάκτη παρά με τις απόψεις του ΧΚΠ. Είναι μακράν το πιο ακριβό χιονδορομικό και οι υπηρεσίες του αξίζουν μόνο τις καθημερινές μιας και τα ΣΚ ο κόσμος είναι υπερβολικά πολύς. Οι κάτρες με τις μονάδες είναι χρήσιμες μόνο σε όσους είναι αποφασισμένοι να ανέβουν αρκετές φορές τον χρόνο στο ίδιο βουνό αλλά αν το συνδυάσεις με τις ακριβές τιμές δωματίων και εστίασης, είναι ακόμη πιο απαγορευτικές. Έχω κόψει λοιπόν τον Παρνασσό μιας και για μια οικογένεια το κόστος είναι αβάσταχτο.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι ωραια να ειμασταν εκει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wish we were here->there !*******************

χιονια!

πανεμορφες φωτος ! μονο που κοιταω το χιονι γαληνευω ! φως και λευκο τοπιο σε γαλαζιο ουρανο! τελειο!

Στέφανος

Δυστυχώς ή ευτυχώς θα έλεγα υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα που έχουν πολύ χιόνι και εύκολη πρόσβαση στη Βόρειο Ελλάδα.Αναφέρομαι στά χιονοδρομικά Βίγλα Πισοδερίου,Σέλι,Ανήλιο Μετσόβου και Φαλακρό.......

+

χρονια πολλα για αυριο Στεφανε.............(Χριστινα)

Ποιμενιδης

Υπαρχει και το φαλακρο ρεεεεεεεεεεε αθηναιακια

kwstas

τα καλαμακια σας μεσα

παπα

Πρόβατα ήσασταν μια ζωή. ζήστε στην χαζή σας πόλη την αθήνα.

NIK

ΑΝΤΕ ΦΑΕ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ

tirolinos

Lefta yparxoun

no snow no future

αμφιβαλω αν ο εμπνευστης του αρθρου ασχολειται με το σπορ καθοτι μιλαει για τα 'καλυτερα ' χιονοδρομικα και δεν βαζει σε αυτά το πισοδερι, ενώ βαζει το πηλιο.....

ΔΙΚΑΙΟΣ

Ελλάδα κύριοι δεν είναι μόνο η Αθήνα...

miltos

σκηνικό Χριστουγέννων στην ξαπλώστρα του χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα με ζεστη σοκολατα στο χέρι και ξεκούραση ,η καλυτερη ανάμνηση για μετά τις γιορτές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ellada_009

«Η Ελλάδα είναι και πάλι "in" μετά από τα χρόνια της κρίσης. Καταλαμβάνει μια κορυφαία θέση στις κρατήσεις μας, είναι στο top 5», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο  Τόμας Γκράουνε, αρμόδιος για την Ελλάδα του μεγαλύτερου πολιτιστικού τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης, Studiosus