Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2023 -Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2023 -Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η παγκόσμια έκθεση για την ευτυχία που συντάσσεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

finland
Υπάρχει λόγος για να είναι κανείς αισιόδοξος -τουλάχιστον αυτό δείχνει η τελευταία έρευνα για την ευτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο και το τελευταίο World Happiness Report που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες. Για παράδειγμα, ο δείκτης της διάθεσης για φιλανθρωπία και αλληλεγγύη είναι περίπου 25% παραπάνω από τα προπανδημικά επίπεδα. «Η καλοσύνη προς τους άλλους, ιδιαίτερα η βοήθεια προς αγνώστους η οποία ανέβηκε ραγδαία το 2021, παρέμεινε υψηλά το 2022», αναφέρει στο CNN ο John Helliwell, ένας από τους συντάκτες του World Happiness Report.

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι η παγκόσμια ευτυχία δεν έχει υποστεί πλήγμα στα 3 χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊου. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της χαράς της ζωής από το 2020 έως το 2022 έχει παραμείνει «αξιοσημείωτα ανθεκτική» αναφέρει η έκθεση, με τους παγκόσμιους μέσους όρους να είναι ανάλογοι με εκείνους των τριών χρόνων που προηγήθηκαν της πανδημίας. «Ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων τα θετικά συναισθήματα έχουν επικρατήσει σε διπλάσια νούμερα των αρνητικών και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης σημειώνουν αντίστοιχη επίδοση σε σχέση με την μοναξιά» αναφέρει σε ανακοίνωση σχετικά με την έκθεση ο Helliwell.

H έκθεση (μια έκδοση του Sustainable Development Solutions Network των Ηνωμένων Εθνών) συλλέγει δεδομένα από ανθρώπους σε πάνω από 150 χώρες. Οι χώρες κατατάσσονται στον δείκτη ευτυχίας με βάση τις μέσες αξιολογήσεις της ποιότητας ζωής τα τελευταία 3 χρόνια, σε αυτήν την περίπτωση από το 2020 έως το 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα