Το WhatsApp βάζει όρια στους χρήστες για να πολεμήσει τα fake news

18868929

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προωθούν μηνύματα σε μέχρι πέντε άτομα – Ειδάλλως θα μπλοκάρονται

Νέους κανόνες στην προώθηση μηνυμάτων βάζει το WhatsApp, που θα μπλοκάρει όσους χρήστες προωθούν ένα μήνυμα σε πάνω από πέντε πρόσωπα ή ομάδες. Στόχος είναι να περιορίσει τη διάδοση των fake news και την παραπληροφόρηση.

Η νέα πολιτική ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο της εταιρείας για την πολιτική και τις επικοινωνίας, Βικτόρια Γκραντ. Σύμφωνα με το Reuters, η νέα πολιτική ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που έγινε στην Τζακάρτα τη Δευτέρα.

Το όριο των πέντε αποδεκτών τέθηκε αρχικά στην Ινδία τον περασμένο Ιούλιο. Κι αυτό επειδή η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων κατηγορήθηκε για κύμα δολοφονιών που έγιναν για λόγους αυτοδικίας, που πυροδοτήθηκαν από λάθος πληροφορίες που διαδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους και οικογένειες. Παράλληλα, ένα μεγαλύτερο όριο, των 20 αποδεκτών, τέθηκε σε εφαρμογή παγκοσμίως.

Το WhatsApp είχε υποστηρίξει τον Ιούλιο ότι τα όρια στους παραλήπτες «θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το WhatsApp ως αυτό που σχεδιάστηκε να είναι: μια ιδιωτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων».

Ωστόσο, η εφαρμογή έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε στη διάδοση ψευδών ειδήσεων, εν μέρει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εμφανίζει μηνύματα που προωθήθηκαν, καθώς ο σχεδιασμός δεν δείχνει ξεκάθαρα τον αποστολέα και επιτρέπει στα μηνύματα να εξαπλώνονται με ελάχιστη λογοδοσία.

Ανάλογα μέτρα ζητούν οι χρήστες και από το Facebook, που κατέχει και το WhatsApp.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amazon

Ο Βιτάουτας Λαντσμπέργκις, ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας το 1990, δημοσίευσε σχετική ανοικτή επιστολή προς τον Τζεφ Μπέζος, την παραμονή της 80ης επετείου της συμφωνίας μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, που είχε οδηγήσει στην κατοχή των βαλτικών χωρών

2
zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1