Διάστημα: Τα ισχυρά μαγνητικά πεδία «ανάβουν τις μηχανές» στις Μαύρες Τρύπες

Διάστημα: Τα ισχυρά μαγνητικά πεδία «ανάβουν τις μηχανές» στις Μαύρες Τρύπες

Πώς μέσα από τη γνώση για την ενεργοποίηση του μεγάλου φαινομένου μπορεί ο άνθρωπος να κατακτήσει το Διάστημα - Οι πολύτιμες διαπιστώσεις του Στρατοσφαιρικού Παρατηρητηρίου για την Υπέρυθρη Αστρονομία

black_hole
Μαύρες Τρύπες... Το μεγάλο μυστήριο του Διαστήματος, αλλά και η μεγάλη «βιβλιοθήκη» στην οποία περιέχονται -πιθανόν- τα μυστικά του Σύμπαντος. Χιλιάδες ερωτηματικά περιβάλλουν το πιο «σκοτεινό», αλλά συνάμα και πιο εντυπωσιακό φαινόμενο στο Διάστημα, καθώς οι επιστήμονες εξετάζουν διάφορα σενάρια, όπως η διασύνδεση μέσω μίας Μαύρης Τρύπας διαφορετικών σημείων μέσα σε έναν Γαλαξία, αλλά τη μεταφορά υλικών που συνθέτουν ένα ηλιακό σύστημα, ή ακόμη και ολόκληρους Γαλαξίες, σε μία πιο μεγάλη διάσταση. Καθώς η έρευνα των αστροφυσικών ακολουθεί τη διαδρομή της στο σκοτεινό Διάστημα, η τελευταία διαπίστωση ότι οι Μαύρες Τρύπες «ενεργοποιούνται» μέσω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων, ισοδυναμεί με ένα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της κατανόησης του συμπαντικών διαστάσεων φαινομένου.

How Black Hole are formed? | Discover Science


Όπως ανακοίνωσε η NASA, οι παράλληλοι πίδακες, στοιχείο που αποδεικνύει την παρουσία μίας Μαύρης Τρύπας, αποτελούν την ισχυρότερη ένδειξη-απόδειξη, ότι στο κέντρο των περισσοτέρων γαλαξιών κρύβονται υπερμεγέθεις Μαύρες Τρύπες. Κάποιες από αυτές, έχει αποδειχθεί ότι είναι ενεργές, απορροφώντας υλικό, ακόμη και ολόκληρα άστρα και πλανήτες,. Κοινή συνισταμένη των ενεργών Μαύρων Τρυπών, στην έως τώρα μελέτη, είναι η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων ισχυρών μαγνητικών πεδίων στη σφαίρα λειτουργίας τους.

Κλείσιμο
Πρόσφατες παρατηρήσεις του SOFIA, του Στρατοσφαιρικού Παρατηρητηρίου για την Υπέρυθρη Αστρονομία, ενισχύουν την παραπάνω διαπίστωση. Τα στοιχεία του SOFIA υποδεικνύουν ότι τα μαγνητικά πεδία παγιδεύουν και περιορίζουν τη σκόνη κοντά στο κέντρο του ενεργού γαλαξία Cygnus A, καθώς τροφοδοτούν με το υλικό αυτό την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του.

BLACK HOLES   Full Documentary   Penetrating the Mystery of Singularities


Η μελέτη μέσω του συστήματος SOFIA δείχνει ότι τα μαγνητικά πεδία κάνουν τη... βρώμικη δουλειά, «παγιδεύοντας» τα υλικά, με τα οποία τροφοδοτείται και στην ουσία ενεργοποιείται η Μαύρη Τρύπα.

Η μελέτη του φαινομένου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μπροστά στα σύγχρονα «μάτια» της ανθρωπότητας, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σταδιακή κατάκτηση του Διαστήματος, ξεδιπλώνονται ένα-ένα τα μυστήρια ενός κόσμου που μοιάζει ολοένα και περισσότερο μαγευτικός. Πολλά απ' όσα διαπιστώνουν οι επιστήμονες, αντρέπουν τους νόμους της φυσικής που ισχύουν στη Γη και καθορίζουν μία νέα πραγματικότητα, που απλώνεται σε έναν κόσμο που είναι αδύνατον να κατανοηθεί ως μέγεθος στην παρούσα φάση της ανθρώπινης εξέλιξης.

Μαύρες Τρύπες, πάλσαρ, σκουληκότρυπες, γέννηση άστρων, big bang, σκοτεινή ύλη, ζωή στο Σύμπαν, νεφελώματα και χιλιάδες άλλες πληροφορίες και φαινόμενα, αποτελούν εικόνες από το μέλλον της ανθρωπότητας. Η δε γνώση τους, ισοδυναμεί με προϋπόθεση επιβίωσης του είδους, καθώς ο χρόνος τρέχει και όπως τα πάντα στον κόσμο, έτσι και ο πλανήτης που μας προσφέρει απλόχερα τη φιλοξενία του, όσο και αν τον πληγώνουμε, θα γεράσει και δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί -αρχικώς- στις ανάγκες μας και -ακολούθως- στις βασικές του λειτουργίες ως πλανήτης.

Η μελέτη του Διαστήματος αποτελεί μονόδρομο για την ανθρωπότητα. Οι Μαύρες Τρύπες δείχνουν να «κρύβουν» πολλά «ιερά» μυστικά. Μυστικά, τα οποία ενδέχεται να αποτελέσουν τη «Νέα Βίβλο» επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. Η NASA, σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, «σαρώνει» τον Milky Way, αλλά και τους κόσμους εκτός του γαλαξία μας, προκειμένου να συσσωρεύσει τη γνώση που θα αποτελέσει τον οδηγό των επόμενων γενεών.

Κάποιοι ενδεχομένως να θεωρούν «παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας» και σενάρια όλα τα παραπάνω, ή πρόωρες σκέψεις για έναν κόσμο που μπορεί να χαθεί. Σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες, ωστόσο, η γνώση του Διαστήματος είναι μία «μάχη με τον χρόνο». Αν η ανθρωπότητα «κόψει» πρώτη «το νήμα», εξαρτάται εν πολλοίς από τις δυνάμεις που μας υπερβαίνουν, αλλά σε ένα ικανό ποσοστό και από εμάς τους ίδιους. Συνολικά ως είδος, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, έχουμε την ευθύνη να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, να μην είμαστε αλαζόνες και να βγάλουμε τις παρωπίδες από τα μάτια, αντικρίζοντας έναν κόσμο υπέροχο, θαυμαστό και εξίσου επικίνδυνο, που πάντως θα είναι ο κόσμος που οι επόμενες γενεές, θα κληθούν να κατακτήσουν, προκειμένου να διασωθεί και να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης