Νέα αύξηση χωρητικότητας κατέγραψε η αιολική ενέργεια παγκοσμίως

aa

Κατά 52 γιγαβάτ αυξήθηκε η παγκόσμια χωρητικότητα - 3 τρισ. δολάρια έχουν επενδυθεί στην αγορά "πράσινης" ενέργειας από το 2004

Συνολική αύξηση 52 γιγαβάτ (gigawatts, GW) καταγράφηκε στις εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council, GWEC).

Να σημειωθεί ότι η επίδοση είναι ελαφρά χαμηλότερη σε σύγκριση με το περασμένο 2016, όταν η ενέργεια από τις αιολικές εγκαταστάσεις είχε ενισχυθεί κατά 54,6 GW.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, η συνολική χωρητικότητα των αιολικών εγκαταστάσεων παγκοσμίως, διαμορφωνόταν σε 539 GW.

Για το περασμένο έτος, την αύξηση οδήγησαν η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με 19,7 GW και 15,6 GW, αντίστοιχα, ενώ η επίδοση για τις Ηνωμένων Πολιτείες ήταν σημαντικά υποδεέστερη, στα 7 GW.

Το GWEC αναμένει «δραματική ανάπτυξη» του κλάδου από το 2019, με τη σωρευτική χωρητικότητα να φθάνει τα 840 GW, μέχρι το 2022!

Επισημαίνεται ότι, από το 2004, έχουν επενδυθεί παγκοσμίως πάνω από 2,9 τρισεκ. δολάρια σε «πράσινες» πηγές ενέργειας, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Σε ό,τι αφορά στη συνολική αύξηση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανήλθε σε 157 GW το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Αυτές οι επιδόσεις ωχριούν μπροστά στην ηλιακή ενέργεια. Μόνο στην Κίνα και μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 εγκαταστάθηκαν 10 GW φωτοβολταϊκών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apophis

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης υπολογίζουν ότι θα πλησιάσει σε ακτίνα 100.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας - Επίσημη ενημέρωση με συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιανουαρίου

5
uhuhww

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της δωρεάν υπηρεσίας Vodafone Ready Index, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, προτείνοντάς τους ψηφιακά εργαλεία μέσα από το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Vodafone Smart Business.