Λίγες ώρες αργότερα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία διέψευσε πως έγινε η συγκεκριμένη δήλωση και σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:
«Υπήρξε η ενημέρωση ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είπε στο «ZDF» στην Γερμανία ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει πριν από τις 3 Αυγούστου. Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Ο πρόεδρος ήταν πολύ ξεκάθαρος, μην ορίζοντας ακριβείς ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν. Αυτή την στιγμή, η UEFA αναλύει όλες τις επιλογές για να ολοκληρώσει τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων και τις ευρωπαϊκές Λίγκες στην ομάδα εργασίας που καθορίστηκε στις 17 Μαρτίου.
Η βασική προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι να προφυλάξει την δημόσια υγεία. Μετά από αυτό, είναι να βρει λύσεις στο καλαντάρι για να ολοκληρώσει όλες τις διοργανώσεις. Αυτή την στιγμή μελετώνται επιλογές για να διεξαχθούν αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αν είναι απαραίτητο, σε εξάρτηση με τις ημερομηνίες επανέναρξης και την άδεια των εθνικών αρχών».
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.