Γουΐμπλεντον: Αποκλεισμός σοκ για Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο!

Γουΐμπλεντον: Αποκλεισμός σοκ για Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτισε πολύ νωρίς το φημισμένο τουρνουά στο Λονδίνο καθώς έπεσε θύμα έκπληξης από τον απίθανο Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο που επικράτησε με 3-2 σετ

Tsef
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που ήταν στο Νο 7 στο ταμπλό του Γουΐμπλεντον),  είπε πρόωρο αντίο στο Λονδίνο καθώς ο 30χρονος Τόμας Φαμπιάνο (Νο 89 στην παγκόσμια κατάταξη) έκανε εμφάνιση καριέρας και πανηγύρισε την πιο μεγάλη νίκη του.

Ο μικρόσωμος Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την υπερβολική νευρικότητα του Τσιτσιπά και ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι.
Στο πρώτο σετ ο Φαμπιάνο έκανε το μπρέικ με το καλημέρα και παρόλο που ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3, το δεύτερο μπρέικ του Φαμπιάνο (3-5) αποδείχθηκε καθοριστικό για να πάρει το σετ (4-6).


Κλείσιμο
Ο Στέφανος αντέδρασε στο 2ο, όταν έκανε το 2-2, 5-2 και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να αντιδράσει ισοφαρίζοντας σε 1-1 και όλοι ήλπιζαν ότι θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό.

Ο Φαμπιάνο όμως είχε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθετε ο Τσιτσιπάς στο γρασίδι (μια επιφάνεια που θεωρητικά του ταιριάζει πολύ καλύτερα από το χώμα) και στο απόλυτα ισορροπημένο τρίτο σετ είχε σταθερά το προβάδισμα φτάσαμε στο 4-5 όπου έκανε το μπρέικ και πήρε ξανά το προβάδισμα.

Το 4ο σετ ήταν ένα απίστευτο θρίλερ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ καθώς και οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0, 5-2, 6-4 και είχε διπλό σετ μπολ, το οποίο όχι απλά δεν εκμεταλλεύτηκε, αλλά δέχθηκε τρεις σερί πόντους με τον Φαμπιάνο να φτάνει σε διπλό ματς μποκ (6-7, 7-8), όμως ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα και με δικό του σερί 3-0 με 10-8 και έστειλε τον αγώνα στο 5ο σετ.



Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του με σχετική ευκολία μέχρι το 3-3, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει κι ο ίδιος στο σερβίς του Ιταλού ο οποίος συνεχίζοντας στον ίδιο εκπλήκτικό ρυθμίο έκανε το μπρέικ (3-4), χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τον Έλληνα πρωταθλητή (3-5)  και με δεύτερο μπρέικ έφτασε τελικά στη νίκη με 3-6.

Μια ήττα που σίγουρα πληγώνει τον Τσιτσιπά καθώς είχε πολλά όνειρα για μια σπουδαία πορεία στο Λονδίνο, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και το σίγουρο είναι ότι ο Στέφανος θα επανέλθει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης