Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» μετά από μια φοβερή μάχη 5 ωρών κόντρα στον Βαβρίνκα

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» μετά από μια φοβερή μάχη 5 ωρών κόντρα στον Βαβρίνκα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτισε το Ρολάν Γκαρός μετά από έναν επικό αγώνα 5 ωρών και 10 λεπτών κόντρα στον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ (7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6)

Steeeeeeefff2
Η πρώτη ιστορικά αναμέτρηση του Σταν Βαβρίνκα με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τους 16 του Ρολάν Γκαρός εξελίχθηκε σε μια αποθέωση του τένις, αλλά το απίστευτο θρίλερ των 5 ωρών και 10 λεπτών βρήκε νικητή τον Ελβετό Νο 29 της παγκόσμιας κατάταξης...

Κι ήταν γραφτό ο τελευταίος πόντος στο 14ο (!!!) γκέιμ του 5ου σετ να είναι ο πιο... ιντριγκαδόρικος του τρομερού αγώνα με τον Βαβρίνκα να... σημαδεύει την εξωτερική πλευρά της πλάγιας τελικής γραμμής και να παίρνει τη νίκη.



Κλείσιμο
Για τον Στέφανο σίγουρα είναι μια χαμένη ευκαιρία, καθώς είχε τις στιγμές του προκειμένου να πάρει το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα χωρίς να τα καταφέρει, αλλά η ζωή συνεχίζεται και θα επιστρέψει πιο δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Στο πρώτο σετ κι οι δυο κράτησαν με σχετική ευκολία το σερβίς τους με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 6-5, αλλά ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε μια δύσκολη φάση, προηγήθηκε 6-7 και με διπλό λάθος στο σερβίς έκανε το 0-1.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε στο εκπληκτικό δεύτερο σετ όποθυ προηγήθηκε με 3-0 και 5-3 για να ισοφαρίσει ο Βαβρίνκα σε 5-5, αλλά το σετ να κριθεί στο τρίτο μπρέικ που έκανε ο Τσιτσιπάς για το 7-5.

Τρίτο σετ και ο Βαβρίνκα έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο 3-4 χωρίς να μπορέσει να απαντήσει ο Τσιτσιπάς, ο οποίος επέστρεψε στο 4ο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στο 5ο σετ (όπου στο Ρολάν Γκαρός δεν υπάρχει τάι μπρέικ) με τον Τσιτσιπά να χάνει τεράστια ευκαιρία στο πρώτο γκέιμ καθώς προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του Βαβρίνικα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το μπρέικ!



Κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους με τον Τσιτσιπά να χάνει δύο μπρέικ πόιντς στο 11ο γκέιμ και παρόλο που ισοφάρισε ξανά σε 6-6, ο Βαβρίνκα προηγήθηκε εύκολα με 6-7 και στο επόμενο γκέιμ έφτασε σε διπλό ματς πόιντ.

Ο Τσιτσιπάς έσπασε το πρώτο (30-40) και στην επόμενη φάση έτρεξε τον αντίπαλο του στην γωνία με τον Βαβρίνκα να βρίσκει ένα απίθανο μπακ χαντ και τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της πλάγιας τελικής γραμμής.

«Άουτ φώναξε ο Στέφανος...», ο Βαβρίνκα ζήτησε από τον διαιτητή να κατέβει κι ο τελευταίος τον δικαίωσε δείχνοντας τη μπάλα μέσα...

Κι αυτός ήταν ο επίλογος του συγκλονιστικού αγώνα με τον Βαβρίνκα να παίρνει την πρόκριση για τους «8» του Ρολάν Γκαρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης