Ρουί Βιτόρια για Ρέιντζερς: Είναι ένας τελικός και είμαστε προετοιμασμένοι

Ρουί Βιτόρια για Ρέιντζερς: Είναι ένας τελικός και είμαστε προετοιμασμένοι

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με τους Σκωτσέζους και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει... αφιλόξενο το ΟΑΚΑ για τους αντιπάλους

Ρουί Βιτόρια για Ρέιντζερς:  Είναι ένας τελικός και είμαστε προετοιμασμένοι
Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή στον αυριανό (Τετάρτη 30/7) αγώνα με τους Ρέιντζερς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League εμφανίστηκε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Ρουί Βιτόρια ζήτησε από τον κόσμο να κάνει το ΟΑΚΑ... φόβητρο για τους Σκωτσέζους κι από τους παίκτες του να έχουν καθαρό μυαλό στην προσπάθεια που θα κάνουν για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:
Ποιο είναι το κλειδί του αυριανού αγώνα; Ένα γρήγορο γκολ ή η ομάδα να δείξει υπομονή και να περιμένει τη ροή του αγώνα;
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Γιατί αν κυνηγήσουμε ένα γκολ βιαστικά, χωρίς συγκέντρωση, έχουμε μπει σε λάθος μονοπάτι. Δεν πρέπει να περιμένουμε τον αντίπαλο, πρέπει να διεκδικήσουμε ένα γκολ. Για αυτό ανέφερε για σωστό διάβασμα του ματς, να έχουμε υψηλή συγκέντρωση, να καταλάβουμε ότι έχουμε 90 λεπτά να γυρίσουμε το σκορ, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε. Βέβαια, να έχουμε υπόψη πως όσο πιο γρήγορα πετύχουμε ένα γκολ, θα βάλουμε πιο πολύ τους οπαδούς μας στο ματς και θα μας βοηθήσουν. Θεωρώ ότι το ματς δεν θα κερδηθεί μόνο με την κάψα, αλλά χρειαζόμαστε ψυχραιμία για το πως θα σκοράρουμε. Η ομάδα έκανε καλές προπονήσεις, παρόλο που τελειώσαμε το ματς έχοντας δύο γκολ, έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ένας τελικός και είμαστε προετοιμασμένοι.»

Μετά το τέλος του ματς στη Γλασκώβη, οι Σκωτσέζοι έστησαν μια γιορτή σαν να μην υπήρχε ρεβάνς; Πως νιώσατε για αυτό; Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο για το ματς;
«Καλή ερώτηση. Στο τέλος, πράγματι όταν έχεις νικήσεις, μπορείς να πανηγυρίσεις, αλλά μιλάμε για δύο ματς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν και μας στήριξαν. Όσα κάναμε στο τερέν, μας κάνουν να πιστεύουν ότι αν τα κάνουμε εξίσου καλά ή και καλύτερα, είμαστε στο κόλπο της πρόκρισης. Θα αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, αλλά αποδείξαμε ότι και εμείς είμαστε στο ανάλογο επίπεδο. Στην έδρα μας, με τουλάχιστον 40.000 φιλάθλους, που θα έχουν κίνητρο να μας δουν να προκρινόμαστε. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες και ελπίζω να τις εκμεταλλευτούμε. Το μήνυμα για τους φιλάθλους είναι ότι περισσότερο από ποτέ θέλουμε τη στήριξη τους, να είμαστε ένα. Αν στη Σκωτία, η ατμόσφαιρα ήταν ωραία και ενδιαφέρουσα, εδώ πρέπει να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους αντιπάλους μας, αλλά να καταλάβουν πως τα ματς εδώ στην Αθήνα είναι δύσκολα για κάθε ομάδα.»

Στη Σκωτία η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για 55 λεπτά. Εδώ τι θα σχεδιάζετε; Θα αλλάξετε τακτική; Θα βάλετε νέα πρόσωπα;
«Κατά πρώτο λόγο θέλω να πω ότι η εμφάνιση που κάναμε στην έδρα του αντιπάλου μας, δεν είναι εύκολο να γίνει. Με σωρεία ευκαιριών, με στημένες, με συνδυασμούς, με οργανωμένες επιθέσεις. Αλλά η διοργάνωση απέδειξε πως αν δεν κάνεις γκολ, το πληρώνεις. Εμείς το πληρώσαμε ακριβά. Ο αντίπαλος με λίγες ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ, για αυτό το αποτέλεσμα μας άφησε πικρή γεύση. Όσον αφορά τη ρεβάνς, περισσότερο από αλλαγές συστήματος και προσώπων, σημασία είναι να υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος παιχνιδιού. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θεωρούν πως πρέπει να μπούμε φουλ επιθετικά από την αρχή. Πρέπει να έχουμε σταθερή αμυντική λειτουργία, που θα επιτρέψει στους επιθετικούς να κυνηγήσουν με ασφάλεια ένα γκολ, που θα μας βάλει δυνατά στη μάχη της ανατροπής. Με ένα γκολ, θα πιέσουμε περισσότερο για το δεύτερο ή το τρίτο.»

Περιμένετε οι Ρέιντζερς να έχουν διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το παιχνίδι, σε σύγκριση με τη Γλασκώβη;
«Πάρα πολλές φορές μία ομάδα παίζει όσο την αφήνει ο αντίπαλος. Θεωρώ πως όλοι οι προπονητές έχουν ένα τρόπο που θέλουν να ακολουθεί η ομάδα τους. Άλλες φορές βγαίνει και άλλες όχι, λόγω του αντιπάλου. Γιατί εξουδετερώνει ότι προσπαθείς να κάνεις. Αυτό που πιστεύω βάσει των χαρακτηριστικών των Ρέιντζερς και του προφίλ που έχει ο προπονητής της, θα έχει ίδια προσέγγιση. Αν από εκεί και πέρα, θα παίξει ποιον επιθετικά ή αμυντικά, θα εξαρτηθεί και από την πίεση που θα ασκήσουμε εμείς, που θα κλέψουμε μπάλες. Σε γενικές γραμμές, οι αρχές που είδαμε στο πρώτο ματς από τους Ρέινζερς, θα τις δούμε ξανά. Σαν εναλλακτική επιλογή, αν βρεθούν πίσω στο σκορ, ίσως να διαφοροποιήσουν το σύστημα τους και να παίξουν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το έχουμε στο μυαλό μας και είμαστε προετοιμασμένοι.»

Με δεδομένη την απουσία του Βαγιαννίδη, σκέφτεστε κάποιο τρικ ή να περιμένουμε την κλασική διάταξη στην άμυνα;
«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό, είναι σαν να ανοίγω τα χαρτιά μου. Ο Βαγιαννίδης είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά ως αρχή έχω να μην είμαι εδώ για να κλαίω για τους παίκτες που λείπουν. Η δουλειά μου είναι να βρω λύσεις από τους παίκτες που έχω. Προσπαθώ να βρω την καλύτερη επιλογή από τους διαθέσιμους παίκτες και ο Βαγιαννίδης δεν θα είναι. Σίγουρα όποιος μπει στη θέση του, θα ξέρει τι πρέπει να κάνει, γιατί η δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε σωστά τους παίκτες ψυχικά και σωματικά. Ξέρετε πως όταν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του ματς, όλα αλλάζουν. Είναι ο κόσμος, είναι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν ένα ματς. Για αυτό και οι προπονητές ανυπομονούμε για να αρχίζουν τα παιχνίδια και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε.»

Πάλμερ Μπράουν: «Με την στήριξη των φιλάθλων μας είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο»
Κλείσιμο
Ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στη συνέντευξη τονίζοντας  πως όλοι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι έτοιμοι γι’ αυτή τη «μάχη» αναφέροντας πως «...τώρα είναι η δική μας ώρα».

Αναλυτικά ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:
-Έχοντας πλέον και την εικόνα του πρώτου αγώνα, τι δεν έκανε σωστά η ομάδα στο πρώτο ματς και τι πρέπει να διορθώσει για να φτάσει στην ανατροπή;
«Νομίζω κάναμε αρκετά πράγματα καλά. Στο τέλος της ημέρας δεν νομίζω ότι τελειώσαμε τις ευκαιρίες που φτιάξαμε κι αυτό μας πλήγωσε. Στο τρανζίσιον μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι και να σταματήσουμε τα γκολ τους. Το βασικό είναι να δημιουργήσουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Είναι σκληρό, κάποιες φορές είσαι άτυχος. Πιστεύω ότι κάνοντας τις ίδιες ευκαιρίες, τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

-Στο μυαλό μας έχουμε ως «συνταγή» πρόκρισης το να μην δεχθεί γκολ ο Παναθηναϊκός. Αυτό περνάει κυρίως από εσάς τους αμυντικούς. Έχετε μιλήσει μεταξύ σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε το τρανζίσιον τως Ρέιντζερς και έχετε δει τι πρέπει να γίνει ώστε να μην δεχθεί η ομάδα γκολ;
«Έχουμε ήδη κάνει μια καλή προετοιμασία. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι, πρέπει να αμυνόμαστε και να κάνουμε επίθεση όλοι μαζί. Ξέρουμε τι διακυβεύεται, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ και να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με την στήριξη των φιλάθλων μας είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

-Τι έμαθες από τους Ρέιντζερς στον προηγούμενο αγώνα και ποιους φόβους πρέπει να αποσβέσετε αύριο;
«Μάθαμε πολλά. Ότι είναι μια ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα, είναι καλή στο 1v1, έχει επιθετική προσέγγιση. Οι αναπληρωματικοί έπαιξαν καλά. Βέβαια κι αυτή είναι μια ομάδα που κάνει λάθη. Αυτά πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να κοιτάξουμε να κάνουμε το ματς που κάναμε στην Σκωτία, τελειώνοντας τις ευκαιρίες που μας δίνονται και δίνοντας έμφαση και στην άμυνα».

-Πώς είδες το πρώτο ματς και τις αποκρούσεις του Μπάτλαντ;
«Ήταν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα για εμάς, νομίζω ότι ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας έπαιξε πολύ καλά. Αντιμετώπισε τις ευκαιρίες και τις φάσεις που κάναμε. Κι εγώ είχα ευκαιρία. Ελπίζω αύριο να μην έχει τόσο καλή απόδοση. Όσον αφορά την ατμόσφαιρα, έχω φίλους που έπαιξαν στο Ibrox και μου είχαν πει για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που έχει το γήπεδο».

-Το σκορ είναι 2-0 και θα πρέπει η ομάδα να επιτεθεί. Ταυτόχρονα με τα αμυντικά σας καθήκοντα, θα πρέπει να βοηθήσετε και στο επιθετικό κομμάτι. Είστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε την πίεση που θα υπάρξει για να έρθει η πρόκριση;
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αυτή είναι η ώρα μας. Όλη αυτή την εβδομάδα είμαστε αισιόδοξοι, θα παίξουμε στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας. Θα τα δώσουμε όλα, ξέρουμε τις προσδοκίες. Πρέπει να παίξουμε σε πραγματικά υψηλό επίπεδο, ο αντίπαλός μας είναι καλός. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και να δώσουμε ό,τι έχουμε. Ξέρω ότι ο στόχος μας είναι να πετύχουμε τρία γκολ για να μπορέσουμε να προκριθούμε».

-Είχες κάποιους φίλους που έπαιξαν στην Σκωτία. Τι σου είπαν;
«Πράγματι, ένας από τους παίκτες που μίλησαν ήταν ο Τζιμ Τζέκο. Μου έλεγε για το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι είναι μια καλή ομάδα, που πάντα κυνηγά τη νίκη. Ο δεύτερος παίκτης που αναφέρατε είναι καλός φίλος, μιλήσαμε περισσότερο για προσωπικά θέματα. Ξέρω όλη την πορεία του, αγαπάει την Σκωτία και του αρέσει να μιλάει πολύ για αυτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον θάνατο σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη - Το ταλέντο στο φούτμπολ, η εγκεφαλική νόσος και η αυτοκτονία

Έρχεται διήμερο με μπουρίνια, κεραυνούς και χαλάζι, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα

Οι διαδρομές του Βαγγέλη Στεφανάκη που οδήγησαν στην «αυτοκρατορία»: Οι σκοτεινές μπίζνες από το κελί και ο ξαφνικός θάνατος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης