Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Όλα ή τίποτα η Ελλάδα κόντρα στην Ιταλία στο Αϊντχόφεν

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Όλα ή τίποτα η Ελλάδα κόντρα στην Ιταλία στο Αϊντχόφεν

Η Ελλάδα και η Ιταλία δίνουν τον δικό τους τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, η νικήτρια κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ethniki_polo
Το τουρνουά γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν ολοκληρώνεται το Σάββατο (13/1), με δύο μεγάλους τελικούς.

Η Ολλανδία και η Ισπανία (21:30) θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο, όμως θα προηγηθεί η μονομαχία της Ελλάδας με την Ιταλία (20:00, ΕΡΤ 3) που έχει διπλή σημασία.

Η νικήτρια πέρα από το χάλκινο μετάλλιο, θα πανηγυρίσει και την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα έχει την ίδια αξία όπως το χρυσό μετάλλιο. Η χαμένη θα έχει την τελευταία της ευκαιρία στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα δοθούν δύο εισιτήρια.

«Ηρεμία, ψυχραιμία και ανασύνταξη δυνάμεων συνέστησε η τεχνικός Αλεξία Καμμένου, μετά τον ημιτελικό με την Ισπανία.

Η εθνική ομάδα θα συναντήσει ένα εθνικό συγκρότημα, που υπό τις οδηγίες του Κάρλο Σίλιπο έχει παρουσιάσει πάρα πολύ καλά δείγματα.
Η ανανεωμένη Ιταλία, με σήμα καταταθέν την άμυνα, προκάλεσε αίσθηση πέρυσι νικώντας τις ΗΠΑ με 8-7 στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα, όπου έφθασε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.

Στο δικό της ημιτελικό στο Αϊντχόφεν ηττήθηκε με τα χίλια ζόρια από την Ολλανδία με 7-6, χάνοντας την Κλαούντια Μαρλέτα από το 11ο λεπτό με κόκκινη κάρτα (δεν παίζει με την Ελλάδα) και έχοντας με δύο ποινές τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι από το 12ο λεπτό.

Aσημάκη: «Με πάθος από το πρώτο λεπτό»
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, είπε για το μεγάλο παιχνίδι: «Σε τέτοια ματς και ο σχεδιασμός παίζει ρόλο και η τακτική, αλλά και το πάθος. Ίσως μάλιστα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας. Εμείς θα παίξουμε παθιασμένα από το πρώτο λεπτό, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

Κλείσιμο
Πρέπει να παίξουμε έναν αγώνα στο 100% των δυνατοτήτων μας. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να κατακτήσουμε και το μετάλλιο και το εισιτήριο. Έχουμε σαφέστατα τις δυνατότητες αλλά όλα κρίνονται μέσα στο νερό. Χρειάζονται για 32 λεπτά πάθος, καθαρό μυαλό, σωστή διαχείριση. Δεν είναι προολυμπιακό τουρνουά, αλλά εξελίχθηκε σε αναμέτρηση που μοιάζει με προολυμπιακό καθώς κρίνονται όλα σε ένα αγώνα».

Σίλιπο: «Ο αγώνας της ζωής μας με την Ελλάδα»

Το ίδιο πνεύμα υπάρχει και στην ιταλική πλευρά, με τον τεχνικό Κάρλο Σίλιπο να δηλώνει μετά τον χαμένο ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία: «Είμαι περήφανος για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι παίκτριες, ίσως δεν είχαμε τόση ποιότητα, αλλά τα κορίτσια έπαιξαν με αποφασιστικότητα. Με το ίδιο πνεύμα θα αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα. Με το ίδιο κίνητρο, τον ίδιο χαρακτήρα, αλλά με περισσότερη διαύγεια σε καίριες στιγμές. Θα είναι το παιχνίδι της ζωής μας, όποιος έχει την περισσότερη ηρεμία και μυαλό θα μπορέσει να κερδίσει».

Η Ολλανδία και η Ισπανία για το χρυσό

Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο έχουμε μια επανάληψη του περσινού τελικού στο παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα, όταν η Ολλανδία νικούσε την Ισπανία στα πέναλτι με 17-16 (καν. αγ. 12-12) και ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου έπειτα από 32 χρόνια.
Ο τεχνικός των «οράνιε» Ευάγγελος Δουδέσης έχει την ευκαιρία να κάνει την Ολλανδία και πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2018 στη Βαρκελώνη.

Τότε ο Δουδέσης ήταν βοηθός του Αρνο Χαβένγκα στον πάγκο της Ολλανδίας, η οποία στον τελικό είχε νικήσει την Ελλάδα με 6-4.

Η Ισπανία με τη σειρά της πάει για τον 3ο διαδοχικό της τίτλο και τέταρτο στη σειρά.

Αν τα καταφέρει και κάνει το τρία στα τρία, θα ισοφαρίσει το επίτευγμα της Ολλανδίας (1985, 1987, 1989), της Ιταλίας (1995, 1997, 1999) και της Ρωσίας (2006, 2008, 2010).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου
Για τις θέσεις 7-8
17:00 Κροατία-Μ. Βρετανία
18:30 Γαλλία-Ουγγαρία
20:00 Ελλάδα-Ιταλία
21:30 Ισπανία-Ολλανδία

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης